Hvorfor jeg ble forelsket i Hamar

I snart fire år har jeg studert ved studiested Hamar ved Høgskolen i Innlandet. For meg har dette vært en fantastisk tid, og her deler jeg noen gode grunner til at studentlivet har blitt så bra.

Som tidligere student i bachelor i animasjon og digital kunst, og nåværende student i årsstudium i VR og AR har jeg snart bodd og studert her i Hamar i fire år! Dette er år der jeg har fått mange erfaringer og opplevelser som jeg kommer til å ta med meg videre ut i livet etter fullførte studier. I dette blogginnlegget tenkte jeg å gi nye studenter noen gode grunner til å studere ved Spillskolen i Hamar.

God beliggenhet

Det første jeg la merke til etter at jeg begynte å studere i Hamar er selve beliggenheten. Bor du i Hamar sentrum har du nesten alt tilgjengelig. Høgskolen ligger så klart midt i sentrum, ikke langt unna finner du kjøpesenteret CC og du har togstasjonen ca. 10 minutter gange unna høgskolen. Spisesteder, utesteder, svømmehall, og ikke minst Mjøsa er alt relativt sentralt.

Nesten alt ligger i gåavstand, med mindre du vil til IKEA, men dit går det busser direkte uansett. Som en liten bonus går det tog til Oslo minst en gang i timen, så det har skjedd at vi har tatt dagsturer til Oslo for å besøke venner eller å shoppe litt.

Godt studentmiljø

Noe jeg ofte liker å ta opp er selve miljøet jeg har opplevd gjennom årene. Det første jeg ble med på var fadderuken. Der ble jeg satt i gruppe med noen som jeg enda har kontakt med i dag, fire år etterpå. Å bli kjent med noen før studiestart var noe som hjalp meg veldig mye i starten. Det var mye tryggere for meg, på en måte. I tillegg er det alltid noe som skjer, for eksempel quizkvelder på Gregers (studentbaren), brettspillkvelder eller bare vennegjenger på kino.

Varierte utfordringer

Det jeg har satt størst pris på gjennom studiene her på Hamar er variasjonen i oppgavene vi får tildelt i forelesningene og til eksamen. Jeg er en type person som gjerne blir lei av å gjøre det samme om og om igjen, så jeg er spesielt glad for at arbeidsoppgavene våre har vært såpass varierte. Jeg kan ikke prate for mye for de som går Spillteknologi, men i Animasjon og digital kunst har vi fått mange rare, og ikke minst utfordrende prosjekter. Vi har fått oppgaver som har gått ut på å lage våpen, skapninger og kjøretøy. Ikke minst i animasjon har vi gjort mye artig! Fra å animere baller som spretter til å lage en superhelt-scene!

Dyktige forelesere

Videre kan jeg ikke gi nok ros til foreleserne vi har hatt gjennom årene. Etter min erfaring er foreleserne nesten alltid tilgjengelige, selv etter skoletid. Jeg har til og med sendt e-post og spurt om hjelp rundt midnatt på en fredag og fått svar innen noen minutter. Det er noe jeg virkelig har satt pris på, at selv utenfor arbeidstiden stiller de opp og vil hjelpe, til og med når det gjelder prosjekter som ikke er relatert til oppgaver eller studiet er de mer enn villig til å hjelpe.

En liten oppsummering

Nå er jeg nesten i mål med studiene mine, og til sommeren flytter jeg fra Hamar. Det blir rart, og ikke minst leit. Jeg har vokst til å bli utrolig glad i Hamar som et hjemsted. Når jeg flyttet hit nektet jeg å si at Hamar var hjemme. Men etter alle disse årene har jeg innsett at Hamar er det jeg anser som mitt hjem. Alle minnene, vennskapene og opplevelsene jeg sitter igjen med er noe jeg kommer til å ta med meg videre. Selv om jeg ikke kan fortsette å bo her akkurat nå, er jeg definitivt åpen for å flytte tilbake igjen når jeg kan.

Publisert: .