Language: NOR | ENG

Hvorfor bli student?

Det som kan virke skummelt med å være student kan vise seg å bli det aller beste. Sånn var det i hvert fall for meg. 

Å starte med studier er det beste valget jeg kunne ha tatt. Etter videregående tok jeg et friår hvor jeg jobbet og fikk reist en del, og så var det i gang med bachelorutdanning ved studiested Rena. Det var mye jeg var usikker på og nesten litt skremt av før jeg startet å studere, men de tingene viste seg å være det aller beste med studenttilværelsen.

Først og fremst byr studentlivet på selvstendighet. Det å flytte hjemmefra var for meg utrolig deilig, da det medførte å ta ansvar for eget liv og ta helt frie valg. Nå bor jeg alene i leilighet (og kunne ikke vært mer fornøyd), men første året bodde jeg i et hybelhus med 20-30 andre studenter og stortrivdes. Alle andre er jo også studenter og interessert i å bli kjent med nye folk, så det var en utrolig god mulighet til å bli kjent med andre fra dag 1. Nå er jo også Rena et såpass lite sted at man fort blir kjent med mange, og med fadderuken i starten av høstsemesteret blir det skapt et godt studentmiljø i løpet av bare den første dagen.

Det nye miljøet er absolutt noe av det beste med studenttilværelsen. Det å bli kjent med  folk fra alle deler av landet, fra samme og forskjellige studieretninger, i ulike aldre, og skape langvarige vennskap har vært et av de aller største utbyttene jeg har fått av mine år som student.

Det aller viktigste du får ut av å være student er selvfølgelig læringsutbytte og fremtidsmulighetene det gir. Kunnskapen du tar til deg fra ulike fag, erfaring rundt selvdisiplinen som kreves for å komme seg gjennom studiet, og nettverket du bygger blant medstudenter. Også er det jo slik at en bachelor eller mastergrad vil gi fordeler i arbeidslivet senere, og omtrent uavhengig av hvilken retning du studerer vil en grad i seg selv være en fordel. Så samtidig som du forbereder deg på arbeidslivet i fremtiden har du en morsom og sikker hverdag der du studerer, har det gøy, kan leve på stipend og fokusere fullt og helt på et par år jeg kan garantere at du ikke vil gå glipp av.

Publisert: .
Sist endret: .