Hvordan forberede seg til å studere på TV-skolen

Det er veldig individuelt hvordan man gjør seg klar for å ta høyere utdanning. Her får du vite hvordan jeg forberedte meg til TV-skolen, og noen tips til hvordan du kan gjøre det på din måte!

I disse dager blir det gjennomført intervjuer til TV-skolen, og mange har allerede hatt sine intervjuer. Nå er alt som gjenstår å svare på telefonen når et litt ukjent nummer ringer, og takke ja til skoleplassen du eventuelt får. OBS! Det er viktig at du også velger ja på Samordna opptak, ellers mister du skoleplassen. Skoleåret begynner den 17. august, med en  litt annerledes fadderuke. Fra den dagen du eventuelt får telefonen om at du får en skoleplass er det nok mange tanker i hodet ditt på en gang. Derfor vil jeg gjerne gi deg et par tips på veien!

Finn ut hvordan du lærer best

Da jeg skulle begynne på mitt første år på TV-skolen, gjorde jeg som enhver god student ville gjort; kjøpte meg nye penner, blyanter, viskelær, og ikke minst en gigantisk skrivebok, hvor jeg fikk plass til å skrive om alle emnene mine. Jeg tok også en god kikk på pensumlista før jeg begynte. Det skal sies at hvert studium er forskjellig, og det er individuelt fra person til person hvor mye ting du trenger.

Vi på TV-ledelse tar ganske mye notater, men det viste seg at den notatblokka nesten ikke ble brukt. Den var tung i sekken, tok mye plass, og var generelt litt upraktisk. Det som absolutt kan lønne seg, hvis du ikke har det fra før, er en god student-pc med litt lagringsplass. Vi bruker mye Google Disk, så en pc er nærmest en forutsetning dersom du skal begynne her. TV-Teknikk bruker pc i mindre grad enn ledelse og regi, men jeg vil påstå at det er nødvendig å ha for alle studenter. Det er her alt av planverk havner, og det er viktig informasjon som man må få med seg.

Tre studenter går tur på en skogsvei.

Turer i skog og mark er noe også studentene ved TV-skolen vet å benytte seg av.

Planlegg tiden din

En ting jeg investerte i, og som jeg kommer til å investere i mange ganger til, er en almanakk. Jeg er helt avhengig av å planlegge tiden min godt i travle tider, og da er det gull verdt. Du kan jo også bruke mobiltelefonen til det, men jeg liker godt å ha noe fysisk å skrive på.

Se på TV!

Se masse film og TV! Vi er midt i en pandemi, og mange holder seg innendørs. Derfor er dette tiden til å se så mange dokumentarer og TV du bare kan. Har du ikke sett så mye dokumentarer før? Se Tiger King på Netflix (jeg lover at du ikke vil bli skuffa). Har du ikke sett mange underholdningsprogrammer? Se alt fra Norske Talenter til Farmen på TV2 Sumo. TV-universet i Norge er ikke kjempestort, men samtidig er det større enn man tror. Jeg begynte mitt semester med å se «I møte med fienden» på NRK.

Studenter på studietur.

Studenter fra TV-skolen har blant annet vært på studietur til Amsterdam.

Skaff deg tidlig et sted å bo

Finn deg en bolig før svarfristen i juli, dette kommer til å spar deg for mye stress! Om du kommer inn på TV-skolen blir Lillehammer din nye studieby.  Fatema har skrevet et flott blogginnlegg om hvor det er lurt å bo i byen, og hvordan du bør gå fram.

Winter is coming

Vinteren i Lillehammer varer i ca et halvt år, fra begynnelsen av november til midten av april. Invester i en god vinterjakke og ullsokker.

Bilde av Lillehammer på vinterstid.

Snøen dekker Lillehammer ofte fra november - april. Se så vakkert!

Hvordan man forbereder seg til å begynne på skolen er nok veldig individuelt. Føler du for å gå til innkjøp av nye skrivebøker/penner/etc? Kjør på. Føler du for å oppgradere garderoben med et par kule plagg? Gjør det! Føler du at du bare kan chille og vente på 17. august, så gjør det. Vi er (heldigvis!) alle helt forskjellige. Men jeg har en ting jeg vil at du skal gjøre når du sitter sammen med klassen din for første gang; ta deg en god kikk rundt i rommet, og hils på sidemannen/kvinnen din, dere skal tross alt studere sammen i tre år.

Dette er dessverre semesterets siste blogginnlegg, men det er ikke mer enn noen måneder til studiestart! Jeg er spent og gleder meg til å møte alle de nye studentene til høsten!

-Stine

Publisert: .