Language: NOR | ENG

Hvordan blir fadderuka?

Mange har vært usikre på om det blir en fadderuke. Hvordan blir den og hva vil skje? Digitalt eller fysisk? Blir det fest? Som fadderleder gir jeg deg her noen svar. 

Covid-19 har gjort at mye lenge har vært usikkert og en del ting rundt gjennomføringen er uavklart. Mange har vært gira på informasjon om hva vi har planlagt, og vi i fadderstyret på Lillehammer har vært utålmodige med å sette i gang. Vi er motiverte og vil arrangere en god fadderuke, men vi har måttet vente på en del avklaringer før vi virkelig kunne sette i gang. Det blir uten tvil en annerledes fadderuke i år, men vi jobber iherdig for at den skal bli bra. Høgskolen strekker seg langt for å hjelpe oss med at du som ny student skal bli tatt godt i mot av dyktige faddere.

Vi ønsker å møtes i fadderuka

En ting har vært spesielt viktig for oss som jobber med dette, nemlig at fadderuka skal gjennomføres med fysisk oppmøte. Personlig blir jeg mer sliten av å sitte bak en skjerm for å være sosial, sammenlignet med å møtes fysisk. Jeg har nesten begynt å mislike skjermen, så mye tid som jeg bruker bak den.

Så en ting jeg kan si klart; fadderstyret planlegger i hovedsak en fysisk fadderuke og høgskolen hjelper oss med å få det til. Vi skal møtes for å bli kjent, le og kanskje feste litt. Vi krysser fingrene for at regjeringen plutselig ikke kjører en ny «lock-down», for vi ønsker å møte dere. Dere skal få bli kjent med byen og/eller studiestedet du skal studere i, boligen og medstudenter fysisk, og ikke via en skjerm.  

Dialog med mange aktører

Fadderstyret er mer eller mindre kontinuerlig i dialog med mange samarbeidspartnere for å kunne arrangere mye spennende. Selv om det trolig blir litt annerledes enn før, betyr det ikke at vi ikke kan få til noe. Lillehammer sentrum er gira, Studenten som er kafeen på høgskolen vil få til noe og vi gleder oss masse til å presentere alt det dere vil møte på, utover sommeren. Vi håpte å kunne ha et program klart i begynnelsen av juni, men nå blir heller alt presentert i puljer i våre sosiale medier. 

De andre studiestedene 

Fysisk fadderuke gjelder ikke bare Lillehammer hvor jeg er fadderleder, men også vedde andre studiestedene ved Høgskolen i Innlandet. De andre fadderlederne jobber iherdig for at dere skal bli tatt godt imot der og. Blæstad snakker om en stor samling i et av sine lokaler (selvfølgelig i henhold til smittevernsreglene) og Hamar håper å arrangere en temafest. Fadderstyret på Hamar planlegger også en fin stand-dag de gleder seg masse til. Fadderlederne i hele HINN ser fram til å ta dere i mot på sine studiesteder. Jeg har snakket med noen av dem, og her følger noen sitater. 

- Vi gleder oss til DU kommer, og vi lover en grisegod fadderuke! Velkommen til blæstad! - Ola, Faddersjef Blæstad

- Her er vi opptatt av at du skal ha det trygt og gøy i fadderuken, samt bli kjent med medstudentene dine, høgskolen og byen. Både fadderstyret og fadderne gleder seg masse til å være sammen med deg! Velkommen til oss! -Eloisa, fadderleder og Sofie, nestleder Hamar

-Vi gleder oss til studiestart, fadderuke og til å treffe DEG. Vi lover deg en trygg, gøyal og fin fadderuke. Sammen kan vi skape gode minner og fine vennskap - Ann-Jeanette, Fadderleder Rena

94733352_3204125826298218_8907123093655257088_o

Faste grupper i studiestart

En annen ting jeg kan fortelle er at vi vil sette sammen faste grupper som både vil gjelde faglig under INNStart og under fadderuka. Dere vil få disse gruppene allerede mandag 17. august under studiestart og vil bli møtt av studieansvarlig og kanskje noen mentorer som også vil være deres faddere. Det er viktig for at deres helse blir ivaretatt, samtidig som vi får til en fantastisk oppstart. Vi skal ikke la disse omstendighetene stoppe alt opp. På Lillehammer håper vi at disse gruppene vil delta aktivt sammen og blir godt kjent. Fadderne er gira og gleder seg masse til å møte dere. 

80038586_2477482815682234_6254435550866964480_n

Selv om ting har vært usikkert, så kan vi forsikre deg om at det blir en fadderuke. Jeg kan avsløre at vi planlegger rebus, standup og mye annet gøy som det bare er å glede seg til. Ikke nøl med å kontakte de ulike fadderstyrene, vi er tilgjengelige og svarer så godt vi kan på alt du lurer på.

Jeg gleder meg til å treffe deg!

  • Fatema, fadderleder Lillehammer - fadderukalillehammer@gmail.com
Publisert: .
Sist endret: .