Hvem passer TV-skolen for?

TV-studiet er mye mer enn et studieløp, du blir også en del av en gigantisk familie på ca. 180 personer. Men hva slags personlige egenskaper bør man ha for å passe inn på TV-skolen?

TV-skolen tar inn ca. 60 nye studenter hvert år – fordelt på fem studieretninger. Her er det rom for å prøve og feile i tre år, før man kommer ut i TV-bransjen. På TV-skolen lever vi etter mottoet «learning by doing». Det betyr at du lærer mens du gjør ting. Vi begynner helt i bunnen med enkle øvelser for å lære mer om for eksempel et kamera. Deretter går man ut og øver på ulike produksjoner; det kan være en liten kortfilm eller nyheter i studio. I løpet av førsteåret har man mange øvelsesproduksjoner som skal gjøre deg klar til produksjoner utenfor høgskolen.

I løpet av andreklasse går enkamera-gjengen gjennom miljøportretter og samfunnskritiske dokumentarer, mens flerkamera-klassen går gjennom lokale produksjoner som fotball, hockey og musikkproduksjon. Vi på ledelse som jeg studerer balanserer fint mellom hver produksjon både på enkamera og flerkamera.

Planleggingen av dokumentar

Tredje året baserer seg på mye på flerkameraproduksjoner, hvor vi produserer Debatten og gameshow før man produserer en produksjon som skal vises på nasjonal TV. I 2020 skal, som tidligere år, Gullrutens Fagpris produseres i slutten av april.

Foto under årets Gameshow

TV-studiet baserer seg lite på fiksjon, men mye på dokumentarer og flerkameraproduksjoner. Hvem du er som person avgjør hvilken klasse du passer best inn i. Liker du å være på gulvet og være midt i en produksjon? Da er TV-teknikk noe for deg. Liker du å ta kreative beslutninger og bestemme hva som skal vises på skjermen i sluttresultatet? Da er TV-regi noe for deg. Eller liker du bedre å være litt administrativ? Vil du ha mye ansvar og liker å jobbe hardt før man går ut i produksjon? Da hører du hjemme på TV-ledelse.

Nye vloggere for TV-skolen

TV-skolen passer for mange forskjellige typer mennesker. Men med godt engasjement, drivkraft og godt humør kommer du veldig langt i TV-bransjen. Skolen passer også for deg som har veldig lyst til å jobbe innenfor den norske TV-bransjen, da vi er en av de mest anerkjente utdanningene i bransjen. Vis godt humør og mot så vil du passe perfekt inn på TV-skolen.

- Stine

Publisert: .