Language: NOR | ENG

Hva venter oss i 2021?

Det skrives mye om «drittåret 2020» og den krevende starten på 2021. Men personlig har jeg lært mye av de mange utfordringene og prøver å se positivt på fremtiden som student. Hva jeg har lært og målene mine for 2021 kan du lese mer om her. 

Hei og godt nytt år! Etter en lang og god ferie føles det godt å være tilbake til hverdagen igjen. Studenttilværelsen nå er ikke helt slik jeg hadde håpet på, men allikevel er jeg klar og motivert for et nytt semester.

De siste ukene har jeg sett mange innlegg på sosiale medier om hvor godt det er å legge 2020 bak seg. Samtidig er det enkelte som nærmest virker å ha gitt opp det nye året allerede før det har startet skikkelig. Jeg har valgt å se litt annerledes på det. 

2020 har bydd på store utfordringer for mange. Det er mye å se tilbake på som er vondt, men jeg vil ikke definere 2020 som et elendig år av den grunn. Ved å bevisst tenke på og skrive ned alt jeg har opplevd, lært og mestret i året som har gått, sitter jeg igjen med flere gode minner. Det er lett å la det negative overstyre alt det fine. Dette tenker jeg det er viktig å jobbe med seg selv for å unngå. Det er i hvert fall noe jeg selv har vært bevisst på, og alle funnene mine skal du snart få lese om.

Sett av to minutter. Hva har vært fint i ditt liv i 2020?

136119417_430818258101002_6102656460495475263_n

Slik var 2020 for meg 

Det er flere ting fra 2020 jeg ser tilbake på med et smil. Jeg har vokst mye som menneske, og blitt tryggere i meg selv. Både når det gjelder selvtillit til å utforske, og det å stå mer opp for meg selv. I 2020 fikk jeg kjenne på hvor selvstendig jeg kan være, og jeg er stolt over å ha stått stødig gjennom hele nedstengingen alene i en kjellerleilighet våren 2020. 

Jeg er stolt over å ha pushet grenser, gått utenfor komfortsonen og hver dag jobbet for at jeg skal ha det bra, til tross for de krevende forutsetningene. Jeg er takknemlig for nye relasjoner som har dukket opp, og for «gamle» vennskap som har blitt styrket i løpet av året. 

Poenget mitt er at selv om det har vært mange vonde dager og uker i 2020, har det ikke generelt vært et vondt år. Det er også mye å lære av tunge tider. Etter å ha kommet seg gjennom en vanskelig periode, lærer vi blant annet å møte nye utfordringer på en lettere måte til neste gang. 

 

Hva har du lært av 2020?

134718902_453011485723832_5405834568643270359_n

Noen av mange goder dager i 2020

Mine planer for 2021 

Til høsten begynner jeg i praksis. I fire måneder skal jeg få kjenne på hvordan det er å jobbe i barnevernet, noe som blir veldig spennende. Allerede neste uke starter vi å planlegge denne delen av studiet, noe jeg både gruer og gleder meg til. Jeg er spent på hvordan jeg takler mitt første møte med barnevernet, og gleder meg enormt til alt jeg skal lære. 

I tillegg har jeg et ønske for høsten om å for første gang flytte inn med noen. Helt siden jeg startet å studere høsten 2019 har jeg bodd for meg selv. Det er mange fordeler ved å bo alene, og jeg trives heldigvis godt i eget selskap. Allikevel kjenner jeg på et behov for å ha noen å komme hjem til. Det kan bli en stor overgang å flytte med noen etter to år alene, men jeg tror det blir veldig bra, og noe jeg absolutt vil ha godt av. 

Ellers i 2021 håper jeg etter hvert at ting smått begynner å åpne opp igjen og jeg gleder meg til å skape nye minner med de jeg er aller mest glad i.  

Lev ditt beste liv 

I ferien har jeg lest boken lev ditt beste liv, skrevet av Kristiane Aateigen, kjent som @snillegucci på Instagram. Denne har inspirert meg til å ville leve mitt beste liv i 2021. Jeg har derfor satt meg tre mål for det kommende året. 

Jeg vil bli mer økonomisk av meg

Først og fremst ønsker jeg å bli mer enda mer økonomisk, med et mål om å fylle opp BSU. Med høy husleie og minimalt med

135479665_234183534893495_275865533720863589_n

Anbefaler alle å lese denne, som inspirasjon til å leve sitt beste liv.

inntekt sitter jeg igjen med en relativt liten sum å leve for etter at regningene er betalt. Det å spare i studietiden har jeg sett på som nærmest umulig. Men det er mulig å få det til ved å være strengere med seg selv og planlegge bedre. Det kommende året skal jeg derfor bli bedre til å holde meg til et budsjett og sette av et lite beløp til sparing hver måned. Jeg utnytter også storstipendet til å sette av en god sum til sparing.

Mindre skjermtid

Mitt andre mål for året er å ha mindre skjermtid på mobilen. Jeg tar meg ofte i å automatisk sjekke Instagram og andre apper uten hensikt. Ved å scrolle på mobilen ved enhver ledig anledning får hjernen aldri pause. Små grep for å jobbe med dette har for meg vært å fjerne varslinger på enkelte apper. I tillegg har jeg en utfordring med en venninne, om at vi hver uke skal sende hverandre screenshot av skjermtiden vår på uken som har gått.  

Fornuft eller følelser?

Til slutt skal jeg jobbe med å ta flere valg basert på fornuft fremfor følelser. Personlighetstesten 16 personalities viste at valgene jeg tar, og hvordan jeg håndterer ting er 86 prosent følelsesbasert. Dette kan absolutt ha sine fordeler, men allikevel er det nok en gang eller to hvor jeg burde tatt et steg tilbake og tenkt mer rasjonelt over hvilken situasjon jeg står i. 

I 2021 skal jeg jobbe med å ta valg som kanskje er vonde, men samtidig viktige. Dette kan eksempelvis handle om at jeg skal unngå å ta valg kun basert på samvittighet og følelser. Spesielt når utfallet av disse valgene kan påvirke meg negativt. For å klare dette er det viktig å være helt ærlig med de rundt meg.   

Mitt tips til deg. Skaper personen du dater mer tårer enn latter? Kutt kontakten. Blir du invitert til ting du egentlig ikke har lyst til å delta på, men dikter opp unnskyldinger istedenfor å si det som det er? Bare vær ærlig. Dette er eksempler på vonde og vanskelige valg, men som kan være avgjørende for ditt 2021. 

Avslutningsvis ønsker jeg alle fine dager, til tross for en ny runde med digital undervisning, hjemmekontor og uforutsigbarhet. Vi ser et lys i enden av tunellen nå. Jeg heier på deg.

Klem, Amanda. 

Publisert: .
Sist endret: .