Language: NOR | ENG

Hva venter i 2021?

Snart er det jul og nyttår. Det betyr at et nytt semester er rett rundt hjørnet, og at jeg er et steg nærmere å bli barnevernspedagog. Her kan du lese om mine planer og forventninger for neste år, som inkluderer blant annet jobb med fadderuka og praksis.  

Dette semesteret har uten tvil vært faglig krevende, med mange pensumbøker og tunge oppgaver som forbereder oss på arbeidslivet. Det har likevel vært ekstremt spennende, og neste semester blir ikke noe mindre gøy.

Vi skal etter jul først ta fatt på en rekke arbeidskrav som omhandler tiltak i barnevernet. Jeg kjenner jeg er veldig spent på hvordan det vil gå og hva som helt konkret venter. Noen ting jeg i hvert fall tenker å gjøre før den tid er å sørge for at jeg er registrert til neste semester og betale semesteravgift (er lett å glemme), kjøpe noen av pensumbøkene jeg ikke har og starte så smått med å sette meg inn i faget.

Pensum på barnevern

Selv om det kanskje høres litt skremmende ut, så har vi på barnevern utrolig mange pensumbøker. Hylla fyller seg bare mer og mer opp, og faginnholdet kan være tungt. På tross av det er det utrolig spennende og man får god nytte av bøkene, også etter utdanningen vil jeg tro.

Det som av og til kan være litt kjipt med mengden pensumbøker, er det at man ikke alltid har råd til disse bøkene. Derfor har jeg et lite tips: Lån noen bøker fra biblioteket. Er det ikke er mulig, så pleier de fleste bøker på pensum å være i pensumhylla på biblioteket. Der kan du bla litt i boken, og ta kopi av de viktigste sidene du trenger.

Det vi i kollokviegruppen av og til også har gjort hvis vi ikke har boka, er å sende bilde av de aktuelle sidene en av oss trenger. Det er ikke mye som skal til for å få det man trenger, hvis lommeboka eventuelt er tom en periode. Ellers anbefaler jeg sterkt å ha bøkene selv og skaffe de når muligheten byr seg. Et annet tips er brukte bøker. Er de markert, så trenger ikke det nødvendigvis å være en dum ting. Jeg har kjøpt flere brukte bøker med markeringer, der disse har vært sentrale i det jeg burde få med meg. 

IMG_3905-kopi

Forberedelser til neste semester

Jeg er ganske flink på prokrastinering når det gjelder skole, men har den siste tiden blitt flinkere til å fokusere bedre takket være kollokviegruppen min. Derfor skal jeg prøve noe jeg pleide å gjøre før da jeg var “flink” student, nemlig å lese litt på forhånd før vi starter opp etter jul.

De fleste pensumbøkene har sammendrag etter hvert kapittel. Disse kan være gull verdt for å få en forståelse like før man skal ta et dypdykk i faget. Derfor kan det være lurt å starte der, før man begynner med forelesninger igjen etter jul. Vi har fått fire lesedager før første forelesning, og disse tenker jeg å bruke på å skumlese meg litt igjennom de bøkene jeg ikke har fokusert mye på.

Praksis venter neste høst

En siste ting vi så smått skal begynne å se litt på, er praksis i femte semester (høsten siste året av bachelorgraden). Vi skal allerede i uke to av 2021 ha om praksis og skrive ned noen tanker om hva vi ønsker. Personlig er jeg veldig usikker på hva jeg vil.

Jeg har siden jeg startet alltid tenkt at jeg vil jobbe i barneverntjenesten, men har endret mening mye fram og tilbake den siste tiden. Kanskje en praksisplass der vil gjøre at jeg i større grad klarer å se mer hva jeg vil jobbe med ettersom tjenesten har vært det jeg har tenkt mest på de siste to årene?

Vi får jo ikke bestemme direkte hvor vi vil, men kan komme med ønsker. Jeg vet heller ikke hvor i landet jeg vil, siden det er ganske åpnet slik jeg har forstått det. Vil jeg være på Lillehammer, i Oslo, Stavanger eller Tromsø?

Personlig er jeg veldig på at jeg fint kan plasseres hvor som helst, så lenge det er spennende og innenfor et felt jeg gjerne vil jobbe i. Mange i klassen snakker også om utveksling, der vi kan være i praksis enten i Danmark eller Palestina. Praksisen i Palestina er en viktig årsak til at jeg søkte meg inn på studiet nettopp her på Lillehammer, da dette kan være en utrolig spennende og lærerik mulighet. 

I 2021 som i 2020 skal jeg lede arbeidet med fadderuka, og der har vi allerede så smått begynt. Dette skal jeg sette av tid til midt i en tung studietid med mye fag og jobb. Jeg synes det er gøy å være litt opptatt og ha noen baller i lufta, så jeg håper jeg at jeg klarer å disponere tiden min godt neste semester.

Det er mye spennende i vente og jeg gleder meg virkelig til nyte utfordringer i 2021. For nå; Hjem til mor og far, og kose litt med pusekattene <3 

IMG_5078

- Fatema

Publisert: .
Sist endret: .