Language: NOR | ENG

Hva har masteroppgaven lært meg?

Jeg har nevnt flere ganger tidligere at det å gå master for meg er utrolig verdifullt, og at jeg virkelig har opplevd det som et steg opp fra bachelor. Men hva har jeg egentlig lært? Og hva har jeg egentlig lært av prosessen med å skrive masteroppgaven? Dette prøver jeg å gi svar på i dette innlegget. 

- Any fool can know. The point is to understand. 

Som Albert Einstein så fint sa det en gang i tiden: hvem som helst kan vite, poenget er å forstå. Dette er kanskje noe av det viktigste vi får pressa inn i hodet på en master.

Fantastiske forelesere gir deg utallige ulike perspektiver på relevante problemstillinger innen fagområdet, og så må du selv reflektere over hva du mener er den riktigste måten å se situasjonen på. Det er også stor verdi i å vende seg til at det ikke alltid finnes et rett svar, og at man vil oppnå størst suksess av å kombinere elementer fra ulike synspunkter-

Kunnskapsdeling

For å forstå disse perspektivene er kunnskapsdeling ekstremt verdifullt. Personlig husker jeg at på for eksempel VGS var folk ofte skeptiske til å dele tankene sine med andre, fordi de ikke ville at andre skulle ‘ta’ deres tanke. Det stikk motsatte har alle forelesere vært opptatt av at vi skal huske på fra dag én på master.

For det er ikke noe feil i at flere har den samme kunnskapen, dere vil mest sannsynlig ha litt ulike innfallsvinkler uansett, og det at dere refererer til samme teori er det ingenting galt i. Så klart må dere fremdeles tenke selv, men det å dele kunnskap, hjelpe hverandre å forstå og ikke minst utfordre hverandres synspunkter er noe som absolutt alle vil dra nytte av. Kanskje du selv har misforstått noe?  Om du er redd for å dele det med andre vil du heller ikke kunne få hjelp til å komme deg videre.

 

Skjermbilde 2020-04-30 kl. 14.02.05

 

 

Ting tar tid

Starter du på master i økonomi og ledelse - spesialisering i markedsføringsledelse kan jeg nesten garantere at noe av det første du får høre i forbindelse med masterarbeidet er at ting tar tid. Selve masteroppgaven er et stort prosjekt, og uansett hvor tidlig du begynner så vil ting ta tid. Og de små tingene du tenker at ‘jaja det gjør jeg kjapt ikveld’, nei du de tingene tar nok fort en dag eller to.

Alt tar alltid lenger tid enn du tror. Å jobbe med en masteroppgave innebærer utrolig mye lesing og å skape forståelse for teori for nettopp å kunne bruke denne teorien i sin egen oppgave. I tillegg tar det tid å tenke, finne frem til rett litteratur, gjennomføre undersøkelser hvor ting kan bli utsatt utenfor din kontroll, osv. Så ting tar tid, så sett av nok tid til alt til at du har tid til overs. Den tiden kommer du garantert til å få bruk for. Fristen vår 25. mai nærmer seg med stormskritt og nå gjelder det bare å bite tenna sammen de siste ukene.

All teori du har lest kommer til nytte

Denne mastergraden er vitenskapelig forankret og innebærer at fagene vi har hatt underveis bygger på store mengder teori. Denne teorien jobber vi nøye med via semesteroppgaver og obligatoriske arbeidskrav i løpet av semesteret, og alt vi har lest har vi virkelig fått nytte av. Det har gitt et innblikk i forskningen, en grunnleggende forståelse og knagger å henge ting på for senere å hente frem når det trengs i nye anledninger. Uten denne innsikten ville det vært utrolig overveldende å lete etter teori til vår masteroppgave, og den innføringen vi har fått teoretisk har helt klart vært utrolig hjelpsom når vi nå har utført et forskningsprosjekt på egenhånd.

Andrea - Master i økonomi og ledelse  - spesialisering i markedsføringsledelse

Publisert: .
Sist endret: .