Hva gjør du når studiemotivasjonen svikter?

Mange av oss må i disse litt stressende jobbe litt for å finne tilstrekkelig motivasjon. Da er det viktig å huske på hvorfor du startet med studier i utgangspunktet.

Nå er 17. mai-feiringen over, og vi har bare ti dager igjen av mai. Den siste vårmåneden før sommeren kommer. Temperaturen stiger, blomstene spirer, sola skinner og det virker idyllisk. Men vi studenter går vi inn i det som må være den mest hektiske perioden i året.

En intensiv periode som student

Eksamener, innleveringer, bachelor - siste innspurt. Innleveringsfristen på bacheloroppgaven min er rett rundt hjørnet, og det er på tide å gire om. Vi må legge inn støtet. NÅ.

vår2

Men selv om vi vet at det er nå det gjelder, kan det være vanskelig å finne motivasjon til å sette seg ned og faktisk jobbe og gjøre arbeidet som kreves. Selv om vi vet at det er viktig, er det lettere å gjøre andre ting. Så hva gjør vi når studiemotivasjonen svikter? For å finne svar på det, vil jeg se litt nærmere på motivasjonsbegrepet.

Motivasjon =
"De biologiske, psykologiske og sosiale faktorene
som aktiverer, gir retning til og opprettholder atferd
i ulike grader av intensitet for å oppnå et mål."

Lettere sagt, motivasjon er det som driver oss til å gjøre noe. Så hva driver deg til å studere? Svaret på dette spørsmålet kan være nøkkelen til din motivasjon. Vi har alle et motiv bak valget om å studere, og for å finne motivasjon må du la dette være drivkraften din.

Min kilde til motivasjon

Jeg vil minne deg på at du studerer fordi du har valgt det selv. Så hvorfor har du valgt å studere? For å få økonomisk stabilitet? For å ha muligheten til å ta videre studier? For å få en jobb du trives i? For å få muligheten til å gjøre en forskjell i verden?

Jeg har valgt å studere bachelor i organisasjon og ledelse av flere årsaker. Her er noen av dem:

• For å ha mange muligheter og ha flere dører åpne.
  • For å lære noe nytt, samt utvide perspektivene mine, slik at jeg kan bli en enda bedre versjon av meg selv.
  • For å tilegne meg kunnskap som kan bidra til at bedriften min oppnår suksess.
  • For å få muligheten til å ta en mastergrad.
  • For at jeg skal få et vitnemål og dokumentasjon som beviser og reflekterer min beherskelse av fagene.
  • For å ha gode forutsetninger til å få en spennende og annerledes jobb.
  • For å oppnå mestringsfølelse, og kunne se tilbake på en tid hvor jeg oppnådde noe basert på arbeidet jeg la inn.

De syv punktene du nettopp leste er min kilde til motivasjon. Det er dette som drar meg gjennom de tunge studieperiodene. Midt oppi all lesing og skriving forsøker jeg å minne meg selv på nettopp dette.

IMG_5695

Min oppfordring til deg er å sette deg ned, og lage din egen liste. Klargjør for deg selv hvorfor du har valgt å studere, og gjerne hvorfor du har valgt akkurat det studiet du har valgt. Hva enn du kommer frem til, bruk det. Minn deg selv på hvorfor du begynte, og ha det i bakhodet mens du studerer.

Det kan være lett å glemme hvorfor man egentlig gjør det man gjør. Her er en liten påminnelse om å huske på nettopp det.

Kanskje studiet vil gi deg drømmejobben eller sette deg i en drømmesituasjon. Men for at det skal skje, må du fullføre. Da må du jobbe hardt og legge ned ordentlig innsats. Ingenting kommer gratis. Som Nike ville sagt; Just do it.

- Eirin

Publisert: .