Language: NOR | ENG

Hva bør du vite om Rena før studiestart?

Snart er mitt andre år ved HINN fullført, og etter to år som student har jeg lært mye – både på et faglig og personlig nivå. I dette innlegget kommer jeg til å dele noen tips til deg som vurderer å studere på Rena.

Om fem dager er jeg ferdig med mitt andre år på bachelor i eiendomsmegling, og gjett om jeg er klar for sommerferie! Jeg må ærlig innrømme at det har ikke vært noe gøy å være inne og lese til eksamen, særlig når det har vært så fint vær som det har vært nå i det siste. Etter ferien er det igjen klart for studiestart, og jeg håper virkelig at vi får lov til å komme tilbake igjen til høgskolen i høst. For tro det eller ei, så savner jeg muligheten til å gå på skolen og booke grupperom sammen med kollokviegruppen min. Uansett så vil jeg som sagt komme med noen tips til deg som kommer til Rena som ny student. 

Hvor er Rena, og hva er det å gjøre her?

Rena er et lite og koselig tettsted i Åmot kommune i Østerdalen. Her er mesteparten av innbyggerne studenter, noe som gjør at det blir et tett studiemiljø hvor nesten alle kjenner alle. Selv om Rena er et lite sted, er det mye å finne på – uansett hva man interesserer seg for! Man kan delta i studentorganisasjoner, ta en runde bowling på Rena Bowling eller kanskje slappe av med en film på kino på Åmot Kulturhus. Sjekk her om du vil se hva mer man kan gjøre på Rena! 

I tillegg til de nevnte tingene overfor, kan Rena by på et utrolig godt studentmiljø. Da jeg først kom til Rena var jeg redd for å ikke få meg venner, men det behøvde jeg ikke å være. Jeg var med i Fadderuka, og det angrer jeg ikke på! Fadderuken er jo ment for at du som ny student skal bli kjent med dine medstudenter, men også studentene på de andre studieretningene. I tillegg er fadderne dine der for å hjelpe deg og sørge for at alle nye studenter føler seg velkommen. Så jeg anbefaler virkelig at nye studenter benytter seg av dette sosiale og gøye tilbudet.

Et annet tips er å holde kontakten med fadderne etter fadderuken. De har tross alt studert der lenger enn deg, og kan komme med råd og tips som du kanskje ikke får svar på hos studieveileder eller foreleser. 

Kjøp brukte pensumbøker tidlig  

Et annet tips som hjalp meg veldig var å kjøpe bøker tidlig, og dersom du ønsker å spare litt av storstipendet er det lurt å kjøpe brukt. På Facebook finnes det en rekke grupper man kan melde seg inn i for å kjøpe og selge brukte pensumbøker, men her er det som sagt lurt å være tidlig ute. Jeg var ganske tidlig ute, og det lønnet seg! Jeg var nemlig så heldig at jeg fikk kjøpt mesteparten av pensum av den ene fadderen min, og dette skjedde før studiestart.

Jeg så i et Facebook-innlegg at hun solgte den ene boken jeg trengte, men da jeg tok kontakt og fortalte at jeg var førsteårsstudent på bachelor i eiendomsmegling var hun så snill og tilbød seg å selge flere bøker som hun hadde brukt da hun var førsteårsstudent. Jeg var så takknemlig for dette! For ikke nok med at jeg fikk kjøpt mesteparten av pensum, så ble jeg litt kjent med hun ved at hun ga meg flere gode tips og råd før studiestart. Dette gjorde studiestarten min litt lettere, for da så jeg et kjent fjes i fadderuken.  

Slik finner du fram på studiested Rena

Høgskolens studiested på Rena er ikke så stort at du står i fare for å gå deg vill, men sjansene for at det kan skje er likevel der. Et tips for å finne riktig rom er å legge merke til den første bokstaven, og det første tallet på rommet. Bokstaven sier noe om hvilken del av etasjen rommet befinner seg i, mens det første tallet forklarer hvilken etasje det er. De siste tallene forklarer mer hvilket rom det er, for noen av klasserommene har samme bokstav og tall nr. 1.

M101 betyr for eksempel «midten av første etasje». Andre eksempler er V006 (Til venstre for hovedinngangen, i underetasjen) eller V246 (Til venstre for hovedinngangen, i andre etasje). 

Jeg har nevnt dette tipset i et tidligere innlegg, men velger å nevne det igjen siden dette tipset kan være med på å gjøre både nye og gamle studenter mer bevisst på hvor de ulike rommene er på høgskolen. 

Mine erfaringer så langt

Jeg husker så godt dagen jeg flyttet til Rena. Jeg var spent og nervøs på samme tid. Nå skulle plutselig lille meg flytte ut av hjemmet i Bergen for å bo på Rena alene. For å være ærlig er jeg livredd forandringer, men lite visste jeg at denne forandringen skulle bli en av de beste forandringene som har hendt meg. Jeg har lært mye som f.eks: å holde et budsjett, planlegge handleturene og innkjøp, men også om å passe på meg selv og bli mer selvstendig.  

I tillegg har jeg gjort meg selv en stor tjeneste ved å være engasjert i studentkulturen. Det å bli med på ulike sosiale arrangementer som f.eks quizkvelder, temafester, konserter, osv., har gjort at jeg har fått blitt kjent med flere studenter – både på mitt eget studium og på tvers av de andre linjene. Jeg føler selv at jeg får ekstra mye ut av studentlivet, og anbefaler derfor at nye studenter prøver det samme. Slik som studentambassadør Andrea sier: «Studietiden kan være hektisk, men finn en balanse mellom arbeid og moro så kommer den til å bli fantastisk». 

Skjermbilde 2020-06-04 kl. 22.06.00

Et lite bildedryss fra mine to år på Rena. 

Håper dette innlegget hjelper for deg som er ny student, og dersom det skulle ha vært noe så er det bare til å ta kontakt. Ønsker alle sammen en god sommerferie!

-       Alexandra. 

Publisert: .
Sist endret: .