Language: NOR | ENG

Helsetilbud for studenter ved HINN

Livet som student kan være krevende, kanskje spesielt nå med covid-19 som har sterke føringer på hverdagen vår. Da kan det være godt å ha noen utenforstående å rådføre seg med. Her får du en oversikt de ulike velferdstilbudene du kan benytte deg av. 

Når livet som student føles overveldende, kan det være fint å ha en å snakke med. Som student ved Høgskolen i Innlandet har du tilgang til flere helse- og velferdsrelaterte tilbud. På den overordnede siden for studentvelferd finner du oversikten over det totale velferdstilbudet.

Hos SINN helse kan du få hjelp av samtaleterapeuter, psykologer og studentkoordinatorer.

En å snakke med

Samtaleterapeutene hos SINN er tilgjengelig for deg som student, uansett hvor liten eller stor utfordring du står overfor.

Jeg har flere venner som har sagt de ikke vil bestille time fordi problemene deres ikke er «store nok.» Men helsetilbudet til SINN er til for å hjelpe på alle felt, enten det gjelder kjærlighetssorg eller eksamensnerver. Ingen problemer er verken for store eller små når du trenge en å snakke med. Dersom du har behov for å bli henvist videre til psykolog, vil du få hjelp til dette av samtaleterapeuten. 

Å være student er kanskje vanskeligere enn noen gang. Min oppfordring til deg er å aldri sitte inne med tanker for deg selv.

Jeg har selv hatt bruk for samtaleterapeutene et par ganger og kan bekrefte at de hjelper deg med alt fra stort til smått, og ikke minst at det nytter. Jeg har kun gode erfaringer med å snakke høyt om det som er vanskelig, og vil på mitt varmeste anbefale deg å utnytte de tilbudene som finnes.  

For mer informasjon, eller for å bestille time hos en av samtaleterapeutene kan du trykke her.

Helse-hånd-Kristin-5-768x512

Foto: SINN

Studentprestene

I tillegg til terapeuter og psykologer tilbyr SINN også samtaler med studentprestene. Dette er et tilbud uavhengig tro og livssyn. De arrangerer blant annet «walk and talk», der du kan lufte tankene dine over en gåtur med en av studentprestene. De kan også kontaktes over e-post, telefon eller sosiale medier. 

IMG_0006-1536x2048

En av SINN sine studentprester. 

Foto: SINN

Studentkoordinatorer 

Samtaleterapeutene, psykologene og studentprestene er til for at du som student skal ha noen å prate med. I tillegg har SINN noe som kalles studentkoordinatorer. De er til for at du skal få et morsomt og sosialt studietilbud. De tilbyr aktiviteter og kurs, i tillegg til å være åpne for ideene studentene selv kommer med. 

Med andre ord så har SINN Helse et lavterskeltilbud for alle studenter som gjelder så godt som alle problemer. 

Helsestasjon for studenter

I tillegg til helsetilbudene knyttet direkte til studiestedene samarbeider også SINN med andre helsetjenester. Blant annet med de kommunale helsestasjonene på alle studiestedene til HINN. Hos helsestasjonen for ungdom kan du få gratis veiledning frem til du fyller 25 år. Her kan du få hjelp og veiledning til alt som har med seksualitet og samliv å gjøre. 

Kort oppsummert, er vi studenter ved HINN heldige som har tilgang til mange gode helsetilbud. Så dersom du er som meg, og har perioder der studentlivet ikke føles som det ser ut som på Instagram, så ikke nøl med å benytt deg av de ulike helse- og velferdstilbudene.

De er der for å hjelpe, og det hjelper! 

Ønsker deg gode dager.

Klem, Amanda. 

Publisert: .
Sist endret: .