Language: NOR | ENG

Gullrutens fagpris

Gullrutens fagpris har blitt spilt inn og produsert av TV-skolen. Sara blogger om hvordan det var å være med på produksjonen. 

I mai hadde TV-skolen ansvaret for avvikling på Gullrutens fagpris. Dette er bachelorprosjektet til tredjeklasse, men siden en slik stor avvikling trenger en del mennesker fikk vi i andre og førsteklasse også være med. Gullrutens fagpris har faktisk vært gjort av TV-skolen elleve år på rad, og er en profesjonell produksjon på bransjenivå.

Gullrutens fagpris er en prisutdeling i samme gate som Gullruten, men istedenfor å nominere skuespillere og diverse andre som er foran kamera nominerer fagprisen de som står bak selve prosjektet. Prisene går dermed til blant annet regissører, lyddesignere, sminkører og fotografer. Gullrutens fagpris har variert location, men i år fikk vi låne et studio på screen studios på Nydalen i Oslo. Dette er TV 2 sitt studio, og programmer som Skal vi danse, Senkveld, Norske Talenter og Åsted Norge blir spilt inn her.

Gullrutens fagpris er som selve Gullruten styrt av Gullruten-stiftelsen. Det er disse som nominerer vinnerkandidatene og slikt. Men siden TV-skolen lager selve produksjonen betyr dette at det er studenter som skaffer artister, skuespillere, komikere og andre kjente TV-fjes til å opptre eller være prisutdelere på fagprisen. Det er også studenter som styrer booking av lokale, avtaler knyttet til dette, og har regien på sendingen, samt er fotografer o.s.v. Dette betyr at man står litt på egne bein i et slikt prosjekt, noe som gjør arbeidet virkelighetsnært og lærerikt.

Dette var også en produksjon med utstyr på topp nivå. Alle våre kameraer, samt OB-bussen var lånt helt gratis av NEP. Vi fikk også låne en technokran av Moviebird. Noe som ga oss muligheten til å lage produksjon på høyt nivå.

Lydprøve under Gullrutens fagpris

Bilde av studio under en lydprøve.

På fagprisen jobbet jeg som studioassistent. Det vil si at jeg hjalp til der det trengtes. Blant annet var jeg med på scenerigg. Vi hadde nemlig to musikalske innslag og et standup-nummer i løpet av sendingen. Siden dette ikke ble sendt direkte (men sendes 11 mai) fikk vi muligheten til å ha showstops slik at vi kunne trille inn plattinger med diverse instrumenter, og deretter trille dette ut slik at det ikke gikk utover bakgrunnen til selve prisutdelingen. En slik produksjon gir også registudentene muligheten til å ta pickups, noe som betyr at man for eksempel kan ta musikkinnslag eller introduksjoner flere ganger.

Publikum under Gullrutens fagpris.

Salen var full av publikum og nominerte under Gullrutens fagpris.

Selv om man kanskje kan føle at en assistentstilling ikke nødvendigvis gjør de viktigste tingene, ser man i en slik produksjon at alle er verdt like mye. Rett og slett fordi man trenger hver minste detalj for å få produksjonen til å gå rundt. Dette gjør at man som regel i flerkameraprosjekter føler seg inkludert og viktig uansett hvilken stilling man ender opp med.

Hvis man som førsteklassing også er med på en slik produksjon får du muligheten til å bli bedre kjent med de som går i tredjeklasse. Vi på TV-skolen har et veldig godt miljø, i og med at vi mest sannsynlig vil møtes igjen som kolleger ute i bransjen.

Alt i alt var Gullrutens fagpris en lærerik og god opplevelse, der man fikk møte mange nye, og ble litt bedre kjent med bransjen man selv kommer ut i. Jeg fikk også et lite innblikk i et prosjekt jeg forhåpentligvis selv kommer til å ha som bachelorprosjekt i tredjeklasse.

Publisert: .