Language: NOR | ENG

Fra Vestlandet til Innlandet

Hei! Jeg heter Alexandra, kommer fra Bergen, og studerer Bachelor i Eiendomsmegling. I dette innlegget får dere vite litt om meg og mitt studievalg, men også om hvordan en bergenser endte opp på Rena.

Som sagt heter jeg Alexandra, men vennene mine kaller meg for Alex. Ja da, jeg vet hva dere tenker nå: «Er ikke Alex et guttenavn da?». I Norge er ikke Alex et typisk jentenavn, men i Filippinene, og andre engelskspråklige land, er Alex faktisk et unisex navn (et navn som passer for både jenter og gutter). Jeg nevner Filippinene, og det er fordi jeg kommer opprinnelig derfra. Jeg kom opp til Norge sammen med min mor i 2007, og har vært i Norge siden den gang. Så ja, jeg er en asiatisk bergenser som endte opp på Østlandet. Men «hvordan», og ikke minst «hvorfor» det? Dette svarer jeg på i de følgende avsnittene. 

Kort om meg 

Før jeg svarer på spørsmålet overfor, tenkte jeg å bare gi dere lesere et lite innblikk i hvordan jeg er som person. Kort sagt om meg er at jeg er en energisk jente som elsker sang, dans og idrett. Men i tillegg til det, er jeg også veldig glad i å slappe av på mobilen i eget selskap. 

Et bilde av meg som synger på "Musikkens Dag 2018".

Et bilde av meg som synger på "Musikkens Dag 2018". 

Jeg har alltid siktet høyt. På grunnlag av det, har jeg vekslet mellom det å ville være lege eller advokat. Jeg vet ikke hvorfor akkurat de to yrkene, men det var bare noe med de som fanget interessen min. Uansett, så var jeg veldig usikker på hvilken retning jeg ville gå. Men til slutt, falt valget mitt på «advokat», og jeg søkte derfor på linjen «studiespesialisering» fremfor «helse og oppvekst». 

Videregående kom, og gikk, og i juni 2018 ble eksamensresultatene publisert. Da jeg så eksamensresultatene mine, innså jeg at snittet mitt ikke var høyt nok til å komme inn på rettsvitenskap på Høgskolen i Innlandet – studiested Lillehammer. På den tiden var jeg allerede forberedt på å flytte ut til andre siden av landet for å studere drømmestudiet, men problemet mitt nå var rett og slett snittet mitt. Det var fra det øyeblikket jeg innså at jeg måtte komme med en ny plan. 

Den nye planen

Jeg prøvde å finne ulike studier som hadde noe med juss å gjøre, og det var da det slo meg – «Hvorfor ikke eiendomsmegling?». Jeg var allerede forberedt på å flytte, og studere på Høgskolen i Innlandet – så hvorfor ikke studere noe jeg interesserer meg for, men bare på et annet studiested? Jeg har jo alltid ønsket meg en jobb der jeg får både praktiske og administrative arbeidsoppgaver, men som også utfordrer meg og gir meg konkurranseinstinkt. En Bachelor i eiendomsmegling tilbyr meg alt dette! Men det var et problem: Jeg hadde ikke søkt på dette tidligere. Jeg måtte derfor vente til midten av juli for å se om bacheloren hadde ledige studieplasser, men dessverre kom ikke svaret på dette ut før midten av juli 2018. 

Så ble oversikten over ledige studieplasser publisert: «Ledig studieplass – Bachelor i Eiendomsmegling, studiested Rena». Dagen etter søkte jeg meg inn på restplass, og søkte studentbolig i samme slengen. Etter 5 dager, hadde jeg fått både studieplass og studentbolig på stell, og da gjenstod bare pakkingen og flyttingen. 

 

Bilde av Høgskolen i Innlandet, studiested Rena (aug 2018).

Bilde av Høgskolen i Innlandet, studiested Rena (aug 2018).

 

I august 2018 flyttet jeg til Rena, og jeg angrer ikke et sekund på det! Det viste seg at eiendomsmegling var mer passende for meg enn rettsvitenskap, og jeg endte opp med å elske både studiet og studiestedet Rena – til tross for at dette ikke var min opprinnelige plan. 

Så til alle dere som er usikre på hva dere vil videre, bare slapp av. Noen ganger går ikke alltid ting slik som man vil, og det går helt fint. I blant må man bare prøve seg frem. Hvis planen funker, good for you! Hvis ikke, går det også fint – bare prøv en annen vei. Slik som Mayoo sier: «Livet er et lære, og man må alltid lære». 

- Alexandra.

Publisert: .
Sist endret: .