Language: NOR | ENG

Fra politikk til enkeltmenneske

Etter åtte år som aktiv i student- og partipolitikk fant jeg ut av at jeg ville gjøre noe annet. Noe mer meningsfullt. Derfor startet jeg på Bachelor i barnevern.

Mitt navn er Fatema Al-Musawi, jeg er 23 år gammel og kommer opprinnelig fra Haugerud i Oslo. En fin liten plass som ligger i Groruddalen, Norges beste dal. Fra jeg var 15 til 19 år var jeg svært politisk engasjert og viet store deler av hverdagen min til partipolitikk. Jeg engasjerte meg i alt fra billigere bussbilletter, til fattigdomsbekjempelse og likestilling. Da jeg flyttet for å studere valgte jeg å fortsette engasjementet mitt i studentpolitikken og bli litt mer politisk nøytral. Da var fokuset høyere stipendandel, studentombud og bedre tilbakemeldinger etter eksamen. I tiden som student på min første bachelor fikk jeg også ta del i mye spennende, som å bidra med tekst i to bøker, være med å hjelpe med å skrive en scene i sesong 3 av Skam og reise rundt på flere kule debatter og foredrag. Fortsatt følte jeg ikke at jeg bidro til å hjelpe enkeltmennesker, slik jeg ønsket.

Endret planer for å studere videre

Jeg hadde fra før hørt mye kult om Lillehammer som studieby og mye bra om Bachelor i barnevern. Det som fikk min fulle oppmerksomhet etter nærmere undersøkelser var mulighetene for utveksling, blant annet til Palestina. Tenk så spennende. Jeg valgte å søke, men det var ikke planen min. Planen min var å jobbe etter fullført Bachelor i sosiologi. Jeg fikk meg en sykt kul jobb som valgkampmedarbeider i Arbeiderpartiet på Stortinget, der jeg skulle få jobbe med kommunikasjon og mange kule politikere. Fortsatt var det slik at jeg ikke følte det stemte helt overens med hva jeg ville, selv om det var veldig gøy og spennende. Jeg opplevde enda ikke at mitt arbeid traff enkeltmenneske.

Min vei til Lillehammer

Når opptaket til høyere utdanning var klart og jeg kom inn på barnevern i Lillehammer, prøvde jeg litt å ignorere det. Jeg hadde jo drømmejobben! Jeg har alltid ønsket å jobbe for Arbeiderpartiet i en så kul stilling. En uke etter opptaket klarte jeg ikke å legge fra meg at jeg hadde kommet inn på barnevern.  For jeg visste med meg selv at arbeid i barnevernet er noe som hadde passet meg bedre, men jeg ville enda ikke innse det. Etter en skikkelig gjennomgang med meg selv der jeg fikk samlet tankene innså jeg at jeg var i ferd med å la en stor mulighet gå fra meg hvis jeg ikke takket ja til studieplassen.

Innholdsbilde

Hvorfor jeg valgte barnevern

Å jobbe med barn og unge i barnevernet er slik jeg kan påvirke enkeltmenneske. Det er kun slik jeg kan jobbe nært med mennesker. Politikken er fortsatt viktig og spennende for meg, men etter tre måneder med Bachelor i barnevern er jeg ikke i tvil. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg sa opp jobben min og flyttet til Lillehammer.

Så langt har jeg fått lære så utrolig mye, møtt mange spennende mennesker og går i en kjempefin klasse. Også har jeg de beste foreleserne jeg noen gang har hatt. Jeg lærer det å samhandle med mennesker på en helt annen måte enn hva jeg gjorde i politikken. Jeg lærer i mye større grad å se enkeltmenneske enn hva jeg gjorde i sosiologien. Dette er kort om meg og min vei inn i barnevern ved Høgskolen i Innlandet. Jeg gleder meg til å dele mer om hverdagen min på studiet de neste månedene. En utdanning jeg absolutt anbefaler.

Publisert: .