Language: NOR | ENG

Forventninger til vårsemesteret

Nå er jeg i gang med mitt fjerde semester som student på TV-ledelse. Denne gang vil jeg fortelle om mine forventninger til vårens semester og hvilke prosjekter jeg skal jobbe med. 

Da var det tid for nytt semester og et nytt tiår. Tretten dager inn i det nye året, og vi er allerede godt igang! Dette semesteret gleder jeg meg veldig til, for det er mange spennende ting som skal skje her på TV-skolen. 

Vi skal gjennomføre noen store prosjekter de kommende månedene, og det er mye som rører seg. Rett før jul startet vi å jobbe med et prosjekt som heter Samfunnskritisk dokumentar, hvor jeg er produsent, og dette har gitt meg en kjempe-engasjerende og inspirerende start på det nye året. Vi skal lage en film som handler om gruvedeponi i Repparfjorden. Teamet har reist opp til Finnmark, og skal senere til både Bergen og Oslo. Ved å lage en film om et tema som veldig mange har meninger om er det viktig å holde tungen rett i munnen. Man kan møte på mange utfordringer, og det er det virkelig mye å lære av.

 

Hvordan vi har jobbet med filmen

Alt av uttalelser vi kommer med i filmen må faktasjekkes, og det er derfor viktig å gjøre god research i forkant av opptak. VI må også tenke på hvordan filmen skal se ut for å oppnå ønsket kvalitet.Teamet og jeg har jobbet med planlegging av dette, fått tak i medvirkende til filmen, og satt strukturen på hva vi skal filme når og hvor. I tillegg til dette har vi også laget et budsjett. Det er jo, logisk nok, mer kostbart å reise fra Lillehammer til Finnmark enn det er å reise til f.eks Oslo, så vi måtte opprette en innsamling for å få budsjettet til å gå opp. Dette førte til mange tilbakemeldinger fra mennesker rundt om i landet som er veldig engasjert i saken, noe som gjør at vi føler filmen vi skal lage er både viktig og aktuell.

Mye planlegging i forkant av opptak

 

Samarbeidet i teamet, og det vi har forberedt, kartlagt og organisert i forkant av opptak gjør at dette prosjektet lover bra. Det ble noe jobbing med dette i jula for å få alt planverk klart i tide før vi skulle ut i opptak, men med det brennende engasjement vi har hatt for prosjektet, så har det vært en fornøyelse. Det er mye som må på plass før man går ut i opptak. Man må ha en klar mening om hvorfor de medvirkende man velger skal være med og hvilken betydning de har for filmen. Man må finne ut hvor de skal filmes, og gjøre avtaler om å filme de på de områdene.

Reise og opphold må være nøye planlagt så man kommer seg fra a til b, og man må gjøre en analyse av hva slags risiko filmen kan medføre, og hvilke utfordringer man kan møte på under opptak (HMS). Når dette er på plass kan man filme. Regissør, fotograf og lydtekniker har reist på opptak til Finnmark, hvor de daglig rapporterer til meg om hvordan det har gått på opptak. Hvis de møter på noen utfordringer er jeg på vakt for å hjelpe dem fra Lillehammer. Jo bedre prosjektet er planlagt, desto mindre utfordringer å ta hånd om. 

Våryrfestivalen 2020

Etter samfunnskritisk dokumentar er det duket for Våryrfestivalen 2020. Det vil foregå 19.-21. mars. Da smeller det, vårens vakreste eventyr setter i gang. Jeg gleder meg til å ønske våren velkommen. Jeg husker spesielt godt den gode stemningen og brusende følelsen jeg hadde i kroppen ifjor da det begynte å lysne, og snøen smeltet, og jeg kunne nyte et bredt spekter av kulturarrangementer med gode venner. Våryr er en ganske ny festival i Lillehammer, og er startet av dedikerte studenter ved høgskolen. Den arrangeres nå for tredje år på rad. TV-skolen bidrar med direktesendte TV-sendinger hver dag i festivalperioden. Dette er også en av de produksjonene hvor samarbeidet er tett mellom alle fagfunksjoner og linjer på TV-skolen, og samholdet er stort. Det er slik man lager man god TV. Det er mye jobb, og mye som skal gjøres, men vi har et mål, og vi ser veldig frem til resultatet.  

Gullrutens fagpris og praksis

Etter Våryr er det Gullrutens fagpris - TV-skolens største prosjekt, som blir vist på TV2. I fjor var jeg redaksjonsassistent, og det var veldig gøy. Dette skjer rett før vi skal ut i praksis, så det vil være en perfekt avrunding på de produksjonene jeg er med på gjennom studiet dette semesteret. Det er eksamen for 3.klassingene, men det er også et samarbeid på tvers av linjer og kull, der alle fagfunksjoner er nødvendig for at produksjonen skal gå rundt. Og det er en begivenhetsrik produksjon å være med på.

Og sist men ikke minst kommer praksis. Jeg ser frem til å lære mye, og det blir spennende å jobbe med ting som faktisk skal på TV. Vi får møte bransjefolk som forhåpentligvis kan bli min neste kollega, og jeg får mulighet til å bruke det jeg har lært på TV-skolen ute i den virkelige verden. Vi avslutter dette semesteret med en praksisperiode på seks uker. Her får vi virkelig testet ut de evnene og egenskapene vi har lært ved tiden på TV-skolen. Jeg ser fram til å skape nettverk, og å ta i mot kunnskap og erfaringer fra etablerte bransjefolk.

Dette er også en mulighet for å utvikle seg og lære nye ting, og å se hvordan ting fungerer i bransjen kontra tryggheten vi har under øvelsesproduksjonene på TV-skolen. Jeg håper jeg tar til meg erfaringer som kan tydeliggjøre og dyrke min rolle i en produksjon.

Alt i alt har jeg et godt fylt opp og spennende semester fremfor meg, og jeg kan ikke annet enn å glede meg. 

Publisert: .
Sist endret: .