Language: NOR | ENG

Fem ting jeg er takknemlig for

I en hverdag preget av covid-19 og stress kan det være lett å få litt negative tanker. Jeg tror det er viktig å være litt optimistisk i hverdagen, og i dette innlegget retter jeg oppmerksomheten mot det som er lyst, og kommer med fem ting jeg er takknemlig for.

Jeg liker Simon Sineks definisjon av optimisme, da han skiller mellom positivitet og optimisme. Å være utelukkende positiv kan bety å si at «det går bra» selv om det egentlig ikke går bra. Optimisme derimot, er ikke en fornektelse av realiteten. Det er ikke det samme som å være naiv, eller å late som om ting er bra. Å være optimistisk innebærer å innrømme at noe er tøft eller vanskelig, men å fortsatt ha troen på at man skal komme seg gjennom det. Optimisme er en fundamental tro på at det er lys i enden av tunnelen, og at man er på vei mot det lyset.

Denne beskrivelsen av optimisme er ikke bare fine ord, men noe jeg har lyst til å leve ut i praksis. Det å være optimistisk er noe jeg anser som en virkelig god egenskap, og det er noe jeg konstant jobber med å være mer av. Jeg tror nøkkelen til optimisme er å være bevisst på hva du fokuserer på. Dersom du står i en tunnel og det eneste du ser er mørket, så let etter lyset. Jeg prøver å «se lyset» i forskjellige situasjoner i mitt eget liv. I dag velger jeg å fokusere på de tingene jeg er takknemlig for.

Her er en liste på fem ting jeg er takknemlig for i dag:

1. Gode venner

Jeg er så takknemlig for alle de fine menneskene jeg har i livet mitt. Med gode venner inkluderer jeg også familien min og kjæresten min. Jeg er heldig som har dem.

2. Bil

Jeg har vært så heldig å få låne bilen til min bestemor her i Lillehammer, og det synes jeg er nydelig. For meg oppleves det å ha bil som en slags kilde til frihet, da jeg kan dra hvor jeg vil, når jeg vil.

7

3. Mat, særlig digg mat

Det kan nevnes at jeg er spesielt takknemlig for iskaffe, pizza, kikerter og Pepsi Max. Men jeg er også takknemlig for en tørr brødskive. Jeg er rett og slett takknemlig for at jeg har mat på bordet hver dag, og ikke må bekymre meg for å være sulten.

4. Naturen

Her i Norge har vi tilgang til en helt fantastisk natur, som jeg tror vi ofte tar for gitt. Tenk at vi har årstider og får oppleve så mange forskjellige typer vær. For meg, som er en sommer-entusiast, har det blitt viktigere å også sette pris på regnværsdager og snø.

6

5. Inspirerende podcaster

Jeg er så glad for at det finnes podcaster som kan gi inspirasjon i hverdagen. Som du kanskje har skjønt lar jeg meg inspirere av blant annet Simon Sinek, og hans podcast «A Bit of Optimism» gir meg så mye! Jeg anbefaler den på det sterkeste.

2

Ellers er jeg takknemlig for Facetime, som hjelper meg med å holde kontakten med de jeg er glad i, selv om de ikke er nær meg rent fysisk. Jeg er takknemlig for min gode og varme dyne, samt senga mi som gjør at jeg kan sove godt. Jeg er takknemlig for rent vann i springen og en varm dusj. Jeg er takknemlig for Tise og Finn.no. Stearinlys, telys og god stemning. Muligheten til å studere, en kropp som fungerer, og livet generelt. Disse enkle tingene tar jeg ofte for gitt, og det er lett å glemme å være takknemlig for slike hverdagslige ting. Sett i perspektiv har jeg enormt mye å være takknemlig for.  

I en tid som dette tror jeg det er spesielt viktig å minne seg selv på de gode tingene i livet. Min oppfordring til deg i dag er å bevisstgjøre deg selv på hva du er takknemlig for. Gjerne skriv det ned, eller prat med noen om det. Jeg og de jeg bor med pleier å ta en runde hvor alle sier noe de er takknemlige for, og det synes jeg er en kjempefin måte å minnes det som er bra i hverdagen. Det er alltid noe å være takknemlig for. Jeg tror at de små hverdagsgledene kan fungere som et lite lys i tunnelen. Finn ditt lys! Vær optimistisk!

- Eirin

Publisert: .
Sist endret: .