Language: NOR | ENG

Fem grunner til å studere barnevern

Søknadsfristen for høyere utdanning nærmer seg. I dette innlegget gir jeg fem gode grunner til å velge bachelor i barnevern slik jeg gjorde. 

Hei! Håper det går fint med dere tross en litt rar hverdag. Det er på tide å tenke fremover, og en perfekt mulighet for å ta et valg om hvilken retning man ønsker å gå innenfor høyere utdanning. Selv gleder jeg meg stort til en forhåpentligvis vanlig studiehverdag igjen fra august. Da begynner jeg på mitt andre av til sammen tre år på Lillehammer. Jeg gleder meg også til å bli kjent med nytt kull og forhåpentligvis til å se noen av dere til høsten! Her er mine fem beste grunner til å velge en bachelor i barnevern ved studiested Lillehammer. 

Du skal utgjøre en forskjell

Å jobbe innenfor barnevern er en utrolig viktig jobb både på samfunn og individnivå. Et ønske om å utgjøre en forskjell er ofte grunnen til at man søker seg inn på studiet. Det er kanskje en klisje, men også helt sant. Når jeg sliter med manglende motivasjon prøver jeg alltid å tenke på den dagen jeg skal ut i arbeidslivet. Tanken på at jeg en dag skal ha stor betydning for et annet menneske sitt liv, bidrar alltid til å gi litt ekstra. Ved å ta en bachelor i barnevern kan du bli den avgjørende faktoren for at noen skal greie seg gjennom livets tøffeste kamper. Om ikke det er en god grunn til å studere barnevern så vet ikke jeg! Med andre ord skal vi inn i et givende yrke. Selv om det også blir tøft og krevende har jeg troen på at det vil bli verdt det med tanke på de man skal greie å hjelpe. 

Du lærer mye om deg selv

Noe av det mest spennende det første året, og spesielt første semester er hvor mye du lærer om deg selv og utvikler deg som menneske. Det å ha god kjennskap til hvem du er blir viktig i det yrket man skal inn i som barnevernspedagog. Dette er også noe som det blir brukt mye tid på de første ukene på studiet. Hvem er du og hva har du med deg i bagasjen? Det er viktige spørsmål å reflektere litt rundt. 

91473263_550528282257322_5419937733265063936_n

Gode jobbmuligheter

En bachelor i barnevern forbereder deg til å jobbe med utsatte barn og unge. Når det gjelder arbeidsmuligheter etter studiene er ikke dette noe jeg er bekymret for at skal bli vanskelig. Gode barnevernspedagoger trengs overalt, og mulighetene er mange. Det er et bredt spekter med hva du kan jobbe med. Du kan blant annet jobbe i den kommunale barneverntjenesten eller i miljøterapeutiske settinger som for eksempel barneverninstitusjon eller skole. 

Praktisk læring

Er du som meg og kan synes at overflod av teoretisk læring kan bli vanskelig? På bachelor i barnevern er det mye praktisk læring i form av blant annet rollespill og diskusjon. Det er sjeldent et fasitsvar i det vi jobber med. Det handler om å skape relasjon til de vi skal hjelpe og klare å tilrettelegge for hvert enkelt menneske.  Da hjelper det ikke å ha pugget seg gjennom pensumbøkene om du ikke har lært hvordan du samspiller med andre mennesker. 

91704803_548964615733963_3810795748686036992_n

Fantastiske forelesere

Det som har overrasket meg mest ved studiet og som er en god grunn til å velge barnevern på Lillehammer er våre flinke forelesere! Dette har jeg nevnt i et tidligere innlegg også, men synes det er viktig å påpeke. Før jeg begynte å studere hadde jeg sett for meg at ved Høgskolen får vi ikke en like tett relasjon til læreren som jeg kanskje gjorde på grunnskolen. Men foreleserne på Lillehammer viser interesse overfor studentene sine, bruker tid på å bli kjent med oss og har alltid åpen kontordør om det skulle være noe. 

Jeg ønsker deg lykke til med valget og søkeprosessen. Husk å ta kontakt dersom du har flere spørsmål rundt studiet, Lillehammer eller om jeg kan være til hjelp.

Klem, Amanda. 

Publisert: .