Language: NOR | ENG

Fem gode grunner til å velge Høgskolen i Innlandet

Er du fortsatt usikker på hvor skal du søke utdanning? I dag gir jeg deg mine fem beste grunner til å gjøre som meg og søke studieplass ved HINN. 

Slik jeg har skrevet i et av mine  tidligere innlegg, å søke meg til HINN er noe jeg aldri kommer til å angre på.

For meg var det ganske naturlig å søke meg hit siden jeg etter et halvt år i Oslo ønsket å flytte tilbake til Innlandet. I tillegg er det ikke mange andre utdanningsinstitusjoner i Norge som tilbyr bachelor i folkehelsearbeid som jeg var interessert i. Men hvorfor anbefaler jeg deg, som mest sannsynlig har et helt annet ståsted og interesseområde å velge Høgskolen i Innlandet finner du ut ved å lese videre! 

Som studentambassadør og deltaker på årets og fjorårets utdanningsmesser er jeg godt kjent med de mest vanlige spørsmålene rundt HINN. I tillegg samlet jeg ganske god kunnskap om hva som er de viktigste faktorene fremtidige studenter tar i betraktning når de velger utdanningsinstitusjon. Basert på dette og mine personlige erfaringer som student her har jeg samlet fem grunner til å søke studier ved HINN. Jeg håper dette skal hjelpe deg som er fortsatt i tvil eller leter etter bekreftelse på ditt valg. 

1. "Gratis" utdanning med bredt utvalg av studier 

Hos Høgskolen i Innlandet kan du utdanne deg "gratis". Det er kun semesteravgift på 811 kroner, som vi må betale to ganger i året. Kvaliteten på studiene er høy og studieutvalget er bredt. Høgskolen har seks studiesteder i Innlandet som gir plass til de forskjellige fakultetene.

Pedagogikk, juss, barnevern, idrett, folkehelse, tannpleie, sykepleie, økonomi og administrasjon, ledelse og digitalisering, landbruk, skogbruk, lektorutdanning, lærerutdanning, sosialt arbeid, vernepleie, eiendomsmegling, musikk business, bioteknologi, TV-skole, spillteknologi, animasjon og digital kunst, beredskap og krisehåndtering, reiseliv, sport management, markedsføring og kommunikasjon er noen av studieretningene som høgskolen tilbyr. Du kan søke både årsstudium, bachelor, master og videreutdanning i Hamar, Elverum, Lillehammer, Rena, Blæstad og på Evenstad. 

2. Gode fasiliteter

Som studentambassadør har jeg fått omvisning på alle studiestedene og jeg må si at alle har sin egen sjarm. Hamar har hyggelig og sentral beliggenhet, Elverum er det nyeste og for meg det mest spektakulære, Lillehammer er stort og lyst, Blæstad er tradisjonsrik, Rena er hjemmekoselig, mens Evenstad er rolig og naturnært. Det er kantine, bibliotek og studentboliger ved alle studiestedene, i tillegg til flotte klasse- og grupperom. I Hamar, Lillehammer, Evenstad og Blæstad kan du velge å bo rett ved studiestedet, men ellers er de også lett tilgjengelig med både buss, sykkel eller gåtur. Studiestedene har også studentparkering i tilfelle du kjører bil. 

DSC_1669

Biblioteket på Studiested Elverum

3. Gunstig beliggenhet og lave utgifter

Innlandet er ikke langt unna Gardemoen med veldig gode buss, tog og flyforbindelser. Med andre ord er det enkelt å reise til studiestedene fra hele landet. Hamar og Lillehammer ligger ved hovedtoglinjen mellom Oslo-Gardermoen-Trondheim. Elverum er 25 min unna Hamar både med tog og buss.

Blæstad ligger ca. 10 min utenfor Hamar og har god bussforbindelse. Evenstad er også lett å komme til med Rørosbanen fra Hamar som tar ca. 1 time.

I tillegg er leiekostnadene i Innlandet mye lavere enn i og i nærheten av storbyene, noe som betyr at du har mer igjen av studielånet til ting som gjør deg glad. Du kan også spare på kollektivutgiftene ved å bo nærmere skolen og velge å gå eller sykle istedenfor. Det er også mange jobbmuligheter til deg som ønsker å jobbe ved siden av studiene. Arbeidsgivere setter pris på studenter som arbeidskraft og er som regel fleksible når det kommer til å tilpasse arbeidstid opp mot studier. 

4. Godt studentmiljø med mange arrangementer

Antall studenter varierer fra studiested til studiested, fra ca. 5000 i Lillehammer til rundt 220 på Evenstad. Det er lett å bli kjent med andre studenter og du kan alltid møte kjente ansikter både på skolen og i byen.

De aller fleste foreleserne ønsker å bli kjent med studentene og de er også veldig hjelpsomme hvis man lurer på noe. Samtlige studiesteder har eget studentsamfunn med personer som jobber for å gjøre studenttilværelsen mer morsom og sosial.

På arrangementer som fadderuka, oktoberfest, halloween, juleball, quiz, studentidrett, foredrag, utedag, akekveld, skøyting og mye mer kan du bli kjent med studenter fra andre studieretninger og få et avbrekk fra hverdagen som student. De er også flinke til å tilpasse tilbudet til ulike begrensninger og ser alltid mulighetene.

I tillegg skal også Studentsamskipnaden i Innlandet (SINN) komme med flere aktivitetstilbud til høsten som en del av et treårig prosjekt som fokuserer på trivsel blant førsteårsstudenter. 

84607406_192229015483997_4110789683779207168_n

Gøy å spille volleyball med andre studenter! Foto: ESI - Elverum studentidrett.

5. Fantastisk natur med fire årstider

Innlandet er blant annet kjent for en fantastisk natur. Denne er lett tilgjengelig fra alle studiestedene til høgskolen.

Ski- og sykkelløyper, skibakker, turområder, løpeterreng, bademuligheter og mye mer er kun et steinkast unna. Du kan spare mye tid og energi ved å bo nær og benytte deg av naturen i hverdagen. I Innlandet får du også mye snø om vinteren, rikelig med solskinn om våren, deilige sommertemperatur og en fargerik høst. Det er veldig mange ulike uteaktiviteter som du kan finne på med medstudentene dine som krever veldig lite og samtidig sikrer minnerike øyeblikket. 

20200919_150908

Deilige høstfarger i Birkebeinerriket

 

Husk søknadsfristen 15.april! Jeg håper at innlegget hjelper deg med valget. 

Reka

Publisert: .
Sist endret: .