Fem gode grunner til å studere i Lillehammer

Høgskolen Innlandet har seks studiesteder; Lillehammer, Hamar, Evenstad, Rena, Elverum og Blæstad. Hvert sted har sine særegenheter, og felles for dem er at de ligger i Innlandet. Men hvorfor skulle du vurdere å studere her? Jeg gir deg mine beste grunner til å velge Lillehammer.

Da jeg bestemte meg for å studere ved Høgskolen i Innlandet var jeg i utgangspunktet litt skeptisk. Jeg hadde ikke hørt om så mange av studiestedene, og Innlandet var ukjent terreng for meg. For meg som trivdes så godt i Oslo var det lite fristende å skulle flytte fra en storby, og til et lite sted. Likevel landet jeg på Lillehammer, selv om jeg aldri hadde vært der før. Nå har byjenta vært her i et halvt år, og har blitt overbevist om at Lillehammer er en super studentby. Her gir jeg deg fem gode grunner til å studere i Lillehammer.

1. Det er l ett å bli kjent med folk

Jeg ble overrasket over hvor fort man blir kjent med folk her, allerede første uken i ny by. Fadderuka er lagt opp fot at nye studenter skal finne seg til rette og bli kjent med andre. Utover året blir det satt i gang både store og små arrangementer for studenter for å opprettholde og utvikle det gode studentmiljøet. Jeg tror at en liten plass bringer mennesker tettere på hverandre, og det er Lillehammer et godt eksempel på.

Lillehammer - kart

2. Gode buss- og togforbindelser

Jeg hadde ikke forventet så gode busstilbud som det er i Lillehammer. Det er dessverre ingen trikk hvert femte minutt, men sammenliknet med byer på liknende størrelse vil jeg påstå at bussforbindelsene i Lillehammer scorer høyt. I tillegg går toget til Oslo hver time, og det er lett å komme seg til andre steder. For deg som ikke har bil er det godt tilrettelagt for at du skal komme seg fra A til B ved hjelp av kollektivtransport.

3. Gode bo-muligheter

Studentsamskipnaden i Innlandet (SINN) leier ut fine, rimelige boliger for studenter. I studentboligene deler man som regel kjøkken med andre studenter, noe jeg ser på som en super mulighet for å bli kjent med folk. På vårt kjøkken har vi innført kortspill-tradisjon, hvor vi spiller kort så å si hver gang det er mer enn to på kjøkkenet samtidig. Dele kjøkken = koselig. Dersom du ønsker å bo privat er det også mange gode muligheter for det.

En supergira Eirin på vei til forelesning

4. Rimelig by å studere i

Høgskolen i Innlandet er en offentlig skole, altså ikke en privatskole. Det vil si at det er gratis å gå der – nesten. Du betaler kun semesteravgift for å registrere deg på ca. 730 kr per semester,. Du får støtte av lånekassen, og et betydelig mindre lån enn dersom du går på privatskole. Det er også billigere å bo i en liten by enn en større by, spesielt med tanke på husleie og transport.

5. Nydelig by med natur

Det er ikke til å legge skjul på at Lillehammer har fantastisk natur. Med utsikt utover Mjøsa, fjell og skog er Lillehammer det perfekte stedet å gå turer. Vinteren er full av snø, og for deg som liker å gå på ski er Lillehammer himmelen. Sentrum er også superkoselig, med fin gågate, butikker og caféer.

Fine, fine Lillehammer

- Eirin