Fem gode grunner til å studere grunnskolelærer på Hamar

Hvorfor skal man egentlig gå for grunnskolelærerutdanningen på Hamar? Mine beste grunner til at du skal gjøre som meg kommer her.

Hamar er en super studentby

Hamar i seg selv er en ganske god grunn! Hvorfor det, tenker du kanskje? Jo, på Hamar er det billig å bo og det er nok studentboliger, så du kan få skaffet deg en bolig selv om vi er midt i semesteret!

Hamar er en flott by som tilbyr mange ulike aktiviteter. Det er sentralt (ca. 1 time fra Oslo) og det er enkelt å komme hit med tog og lignende. Er du interessert i litt frisk luft, kan Hamar blant annet friste med en gåtur langs strandkanten, eller så er det ikke langt til skog og mark. Nå på vinteren går det busser til mange fine skiløyper.

Nå skal det sies at disse tingene ikke er så relevant for meg, men jeg fikk meg en aldri så liten aha-opplevelse her om dagen. Da var jeg på besøk hos ei studievenninne som bor på Hamar. Hun lurte på om jeg ville bli med en tur på butikken. Jeg stålsatte meg for en lengre kjedelig gåtur (i godt selskap vel å merke), men der tok jeg kraftig feil. Vi gikk ned til strandlinja til Mjøsa, som jeg alltid bare har tenkt på som Koigen (kjent liten flekk med volleyballbane, skatepark o.l.). Men strandlinja er jo lang, og fin er den også! Og før vi visste ord av det så var vi på butikken. Det jeg prøver å si er at (nesten) uansett hvor du bor i Hamar, så er ikke nærmeste butikk langt unna. Jeg som mer eller mindre bor i bilen min (bor på bygda, så jeg må) tenkte at denne turen til butikken kunne jeg ha levd med. Hamar er generelt en fin by å bo i. Jeg liker å kalle Hamar «en by, men på bygda»! Jeg kunne holdt på lenge om hvor fin Hamar og Mjøsa er, men tror dere har fatta poenget.

Om sommeren drevet jeg på Mjøsa!

Om sommeren pleier jeg å dregge på Mjøsa!

Imøtekommende forelesere på studiet

Jeg opplever i aller høyeste grad at de fleste foreleserne og studieansvarlig prøver å møte oss når det er ting vi ønsker eller lurer på. Klassen min har ønsket seg et IKT-kurs for å kunne følge opp de tekniske duppedingsene i praksis. Og vet du hva? Denne uka var det første kurset i gang.

Nå ble det riktignok stoppet pga korona-viruset, men vi har uansett fått ønsket vårt oppfylt. Videre utover våren får vi flere kurs innenfor det som blir kalt "profesjonsfaglig digital kompetanse". De har til og med satt opp at samme kurs kjøres fire ganger over to dager, så flest mulig får deltatt. Jeg føler at uansett om det er smått eller stort så prøver foreleserne å være imøtekomme etter beste evne. Og ingen ting er bedre enn det.

Godt miljø

Noe av det beste med å studere lærerutdanninga på Hamar er at miljøet er bra, selv om vi er en stor gjeng. Lærene bryr seg om oss og vil alltid det beste for oss. Det er faktisk sånn at foreleserne ikke har noe større ansvar for å bry seg om oss, men det gjør de fleste foreleserne på Hamar. De tar hensyn og forstår når livet kommer litt i veien! I disse korona-dager er det flere forelesere som er tilgjengelige for oss om det skulle være noe. I tillegg så er det slik at ulike arrangementer for studentene gjelder alle studentene, så om du er lærerstudent eller spillstudent, så er du like velkommen.

Skolen har gode fasiliteter

Selv om skolen er noen år så er det mange gode fasiliteter man kan benytte seg av. Skolen har en liten bokhandel med det du trenger, og har de det ikke inne, så bestiller de bøkene du ønsker. Vi har en stor kantine med varmmat, salatbar og påsmurt mat.

I gymbygget er det en svømmehall man kan benytte seg av, i tillegg til et lite styrkerom. Vi har også en badstue som er under reparasjon. Vi har mange fine grupperom med TV-skjerm til gruppearbeid. Biblioteket er velutstyrt med bøker, PC-er og god hjelp. Her holdes det også diverse kurs.  Jeg har selv vært på søkekurs i regi av biblioteket og det var kjempenyttig. Alt blir mye lettere når man vet hvordan man søker på best mulig måte. Det er også et spillrom man kan låne, uavhengig av om man er spillstudent eller ikke.

Grunnskolelærer er et fremtidsrettet studium

Lærerutdanninga på Hamar er alltid forskningsbasert og framoverrettet. Så fort fagfornyelsen var for tur begynte foreleserne å undervise etter den. Her gjør de det de kan for å være mest mulig oppdatert og er opptatte av å vise oss forskjellene. Dette er veldig fint ettersom det er fagfornyelsen som gjelder når jeg går ut i jobb, praksisen min vil også være preget av fagfornyelsen i tiden som kommer.

Fagfornyelsen har også egne kjerneelementer som demokrati og medborgerskap, bærekraftig utvikling, folkehelse og livsmestring. Alle disse temaene har vi hatt egne fagdager på, i tillegg til at de inkluderes i undervisningen etter beste evne. Dette er svært nyttig å ha med seg, ettersom det er flere og flere skoler som har tverrfaglige uker med disse temaene. I praksis i fjor var jeg med på å planlegge en slik uke, da er det veldig greit å ha hatt det på skolen fra før!

Neste blogginnlegg skal jeg skrive litt om min studiehverdag i disse korona-tider, samtidig som jeg skal prøve å sette meg inn i hvordan jeg tror lærerne har det om dagen. Jeg skulle egentlig ut i praksis nå også, noe som vi ikke får lov til. Hva som skjer istedenfor håper jeg å ha svar på til neste gang jeg blogger.

Ta vare på hverandre! Mitt beste tips er å ringe/melde personer du er glad i.

Publisert: .