Fadderstyret Lillehammer takker for seg

I oktober i fjor fikk jeg vervet som fadderleder på studiested Lillehammer sammen med Maren Andal Stenbakken. Da vi startet i rollen var det vanskelig å forutse hvordan dette kom til å gå. Med og uten pandemi. Konklusjonen er klar, det ble en fin og smittefri fadderuke.

Da vi startet i oktober var vi utrolig gira og drodlet som bare det rundt hvilke artister vi ville ha til fadderuka og hvilke temafester vi ønsket å ha. Dette arbeidet inkluderte flere samtaler med gode samarbeidspartnere. Da vi nærmet oss nyttår fikk vi midlertidig booket flere sykt kule artister, og ikke langt inn i nyåret skrev vi kontrakter. Det var veldig rart da mars måned kom og vi ble så og si kastet ut av høgskolen fordi Norge stengte ned. Covid-19 traff og veien derfra til en fadderuke var veldig lang.

Usikkerhet

Vi fikk beskjed fra høgskolen om å planlegge for tre scenarioer; vanlig fadderuke, delvis fadderuke og ingen fadderuke. For oss var det fra start helt klart at det er uaktuelt å ikke arrangere en fadderuke, da det er utrolig viktig for å sikre en god start på nytt studieår, spesielt for helt nye studenter. Mange av oss sliter allerede med ensomhet. Covid-19 gjorde ikke situasjonen noe bedre, og det å da ikke kunne møtes ved studiestart hadde ikke ført til noe bedre hverdag for nyankomne til byen. Men fortsatt var det vanskelig å planlegge noe som helst da hverdagen var usikker. Hvor mye ville regjeringen åpne? Hvordan vil høgskolen forholde seg til dette? Hvordan skal vi som fadderuke forholde oss til dette?

6F1ACCD4-542E-406B-99EF-869A755F13E1

April løper fra oss. I mai prøver vi å lande retningslinjer, i juni har vi endelig et klarere bilde og planleggingen kan faktisk begynne skikkelig. Ikke før mot slutten av juni hadde vi ideer til hvordan vi skulle gjennomføre en «smittefri» fadderuke. Da kunne detaljene planlegges og spikres. Det har vært en intens sommer uten spesielt med ferie, men det har vært ekstremt spennende, lærerikt og gøy. En uke før kick-off får vi beskjed om at fadderuken skal være alkoholfri, men heldigvis var ikke det et problem, hverken for oss som fadderledere eller fadderne.

En takk til faddere og nye studenter

Takk kjære faddere for at dere tok den beskjeden imot med et smil og ingen klager slik man trodde det ville være. Vi var forberedt på en storm av frustrasjon siden alkohol ikke skulle være i fokus, men alle var flinke til å omstille seg og noen var spesielt dyktige til å planlegge all aktivitet alkoholfritt. Dere har vært tålmodige til tross for lav informasjonsflyt, og det samme med nye studenter som har meldt at det har vært gøy og bra. De fleste føler seg godt tatt i mot og har kost seg på standup, quiz, vandring og aktivitetsdag.

Vi håper du synes dette var såpass gøy at du velger å søke jobben som neste års faddersjef. Utlysningen finner du på Facebook, så det er bare å søke.

IMG_6654

Vi i fadderstyret takker så utrolig mye. Det har vært gøy, vi har lært mye og vokst i rollene. Det har vært spennende å lære og omstille seg såpass mye og vi håper neste års fadderuke blir litt mer fylt med fest og konserter.

Takk for en fin og smittefri fadderuke.

-       Fatema, faddersjef 2020 Lillehammer

IMG_5565