Language: NOR | ENG

En vanlig uke på lærerutdanningen

Mange lurer ofte på hvordan en vanlig uke på grunnskolelærerutdanninga for 5-10. trinn ser ut. Det skal jeg i dagens blogg gi dere et innblikk i.

Stort sett så har man som lærerstudent to fag per semester. Et semester er fra sommerferien til jul, og det neste fra jul til sommerferien. For min egen del, som har fagene norsk, naturfag og pedagogikk og elevkunnskap, så er det disse tre fagene det rulleres mellom. 

Norsk og naturfag våren 2021

Dette semesteret har jeg norsk og naturfag. I de fleste fagene er det to forelesninger per uke og man har de to ulike fagene annenhver dag. I mine fag har det vært vanlig med to forelesninger i uken på tre timer.

Noen ganger har vi fulle dager også, men det jeg har opplevd mest av på mine tre år på høgskolen er forelesninger på tre timer.

Slik er forelesningene

Forelesningene er stort sett enten 09.15-12.00, eller 12.15-15.00. Det er veldig varierende fra semester til semester og fra fag til fag når forelesningene er.

Selv liker jeg best å ha tidlige forelesninger, da jeg studerer best på egenhånd etter forelesning. Det beste er egentlig når alle forelesningene starter på samme tidspunkt alle dager, for da får man en bedre rutine. De semestrene hvor vi har veldig varierende tidspunkt for forelesningene så sliter jeg mer med å finne en god rutine.

Egne studiedager

En dag i uken har man studiedag, men hvilken dag det er varierer i løpet av utdanningen. Dette året har jeg studiedag på fredager, som vil si at det ikke er forelesninger denne dagen. Det kan komme kurs og fagdager denne dagen, men vanlige forelesninger er det ikke. Denne dagen er det meningen at vi skal bruke til å studere på egenhånd.

Her er det viktig at man ikke tenker fridag, men studiedag. Dersom man går i fella og tenker på det som fridag, vil studiene bli tyngre. Jeg skal ærlig innrømme at det noen ganger har blitt en fridag for min del, men jeg prøver å bruke det som studiedag. På denne dagen er det lurt å ha en plan for hva man skal gjøre, om man skal gjøre det alene eller sammen med andre studenter. Denne dagen er egentlig gull verdt til å holde kontroll på studiet.

En god fordeling 

Jeg trives egentlig ganske godt med en slik ukeplan, selv om jeg flere ganger har tenkt at to fulle dager med forelesninger hadde vært bedre enn fire halve dager. Personlig så tror jeg likevel at det hadde blitt vanskeligere å motivere seg med to forelesningsdager og tre dager med selvstudium. Alt i alt, syns jeg at løsningen som er nå fungerer ganske godt.

Publisert: .
Sist endret: .