Language: NOR | ENG

En spillstudents hjemmekontor

Som student ved Spillskolen har vi ikke alltid det samme opplegget som de andre studiene. Det gjelder også nå når de aller fleste er hjemme og borte fra klasserommene. 

Som de aller fleste har fått med seg så sitter alle studentene ved Høgskolen i Innlandet hjemme eller et annet sted å studerer istedenfor på de stengte studiestedene. For meg som spillskolestudent er situasjonen litt annerledes, da jeg allerede har alt jeg trenger av materiale på PC’en. 

Jeg er i mitt siste semester på Årsstudium i Virtual and Augmented reality. Dette semesteret har blitt satt av til å gjennomføre noe som kalles “professional practice”, som rett og slett er en profesjonell praksis. Av denne grunn har vi ikke forelesninger, men vi jobber i grupper om prosjektene vi er tildelt.  

Klientene våre hadde vi fra før av kontakt med via e-post, noe som ikke vil endres. Den eneste forskjellen er at vi jobber med prosjektene hjemmefra. Vi fire som jobber med dette prosjektet har allerede hatt noen møter over nett (vi bruker noe som kalles Discord), og vi har møttes ute for en prat. Alt i alt er det ikke så veldig mange endringer i studiehverdagen for min del, bortsett fra at jeg er mye mer inne.

MK__6253

Her kan dere se mitt "lille" hjemmekontor som jeg stort sett bruker hver dag. Akkurat nå har jeg fortsatt med arbeidet på prosjektet vårt som handler om brannsikkerhet.  

Heldigvis har vi alt av lisenser til programvarer vi trenger tilgjengelig, så det er veldig enkelt å sette seg ned med de samme programmene vi har i klasserommet. I tillegg til dette har også Adobe gått ut med gratis lisenser til studenter i denne perioden, noe som har kommet godt med.

Når det er snakk om motivasjon kan jeg glatt si at den kunne vært bedre. Det er ikke alltid like lett å komme seg ut av sengen når det ikke er et spesielt klokkeslett man trenger å møte opp i klasserommet. Jeg er den typen person som drar mye motivasjon av de rundt meg. Dermed er det lettere for meg å fokusere når jeg sitter i klasserommet der de andre jobber, det gir meg et lite spark om å fortsette å jobbe. Hjemme alene har jeg ikke det sparket, så motivasjonen er ikke helt på plass. Men det er noe jeg må jobbe med.

MK__6280

Her kan dere også se en av de største grunnene til at jeg sliter med å komme meg ut av senga om morgenen. Jeg har nemlig plassert TV-skjermen i fotenden av senga, så det blir fort et par timer med TV-titting før jeg kaver meg opp om morningen. 

Og som en aldri så liten bonus er det jo veldig mye tid til overs nå som jeg er så mye hjemme. Så jeg prøver å holde det ryddig og fint. Man må jo ha noe å gjøre når man kjeder seg, så hvorfor ikke rydde og vaske litt ekstra?

Publisert: .