Language: NOR | ENG

En liten omvisning på studiested Rena

Høgskolen i Innlandet har totalt seks studiesteder: Blæstad, Elverum, Evenstad, Hamar, Lillehammer og Rena. Alexandra presenterer i dette blogginnlegget studiested Rena. 

Det første jeg tenkte på da jeg skulle begynne å studere ved studiested  Rena var «Hvor ligger Rena?».

Vel, til å begynne med kan jeg fortelle at det er et lite og koselig tettsted i Åmot kommune i Østerdalen, og ligger ca. 30 km nord for Elverum. Her utgjør studentene en betydelig andel av innbyggerne. Rena er som sagt et lite tettsted, noe som gjør at det er et tett og inkluderende studentmiljø hvor nesten alle kjenner alle – eller har i alle fall en viss anelse om hvem folk er. Selve Høgskolen i Innlandet studiested Rena ligger midt i Rena sentrum, og slik ser den ut: 

Fremsiden av Høgskolen i Innlandet, studiested Rena.

Fremsiden av Høgskolen i Innlandet, studiested Rena. 

Hvordan høgskolen er bygget opp 

I dette innlegget har jeg tenkt å vise dere hvordan høgskolen på Rena ser ut. På denne måten kan potensielle søkere bli bedre kjent med studiestedet før første skoledag. Høgskolen på Rena har tre etasjer (planer): Plan U, Plan 1 og Plan 2. 

Det første du ser når du kommer inn hovedinngangen.

Det første du ser når du kommer inn hovedinngangen. 

Plan U: 

I Plan U finner du flere klasserom, og sitteplasser hvor studenter kan jobbe enten alene eller sammen med kollokviegruppen sin. Du finner også studentrådgiveren på denne planen.  

Bilde av båsene i Plan U.

Bilde av båsene i Plan U. 

Plan 1: 

På Plan 1 kommer du inn i bygget, og en av de første tingene du kan se er oversikten over skolens etasjer (det som er hvitt med gult, rødt og blått). En annen ting du kan se er den grønne skjermen. Den viser hva som skjer den dagen, men også hvor det skjer – f.eks: Forelesning i 3ORG100, Organisasjonsforståelse inne på rom M101. På denne planen finner man et romslig bibliotek, en kantine, og en liten bokhandel hvor studentene har muligheten til å kjøpe pensum. I tillegg finner du også det største auditoriet som har plass til rundt 300 elever.  

Bilde av kantinen (til venstre) og bokhandelen (til høyre).

Bilde av kantinen (til venstre) og bokhandelen (til høyre). 

Plan 2: 

På Plan 2 finnes det en del klasserom, men det finnes også noe som vi kaller for «døgnåpent». Dette er den avdelingen på høgskolen hvor studentene har muligheten til å jobbe så lenge de vil. Denne delen er som sagt åpen 24/7, men da kreves det at studentene husker å ta med studentkortet sitt.

Mange studenter (inkludert meg) er ofte i denne avdelingen, og en av grunnene til det er fordi at flesteparten av grupperommene befinner seg der. Men det som er viktig å huske på da er å booke grupperom i god tid – spesielt under eksamenstiden. Heldigvis kan grupperom bestilles i maks 1 uke frem i tid. 

Hva som befinner seg på "døgnåpent".

Hva som befinner seg på "døgnåpent". 

 

På Rena tilbys det ikke bare studier innen økonomi og administrasjon, men også musikkstudier: Music Business Management og Music Business Production. Høgskolen har derfor musikkstudioer, og de har ikke bare en – men faktisk tre musikkstudioer. Studioene befinner seg på «døgnåpent», og det er faktisk kun musikkstudentene som har tilgang. I tillegg har de gratis tilgang til dette, noe som er positivt for de studentene som ikke har råd til utstyr for eget hjemmestudio. 

Bilder av musikkstudioet. Bildene har Jenny Myrland Johansen tatt.

Bilder av musikkstudioet. Bildene har Jenny Myrland Johansen tatt. 

Tips til både nye og gamle studenter: 

Som man kan se er ikke høgskolen så stor at du står i fare for å gå deg vill. Men jeg vil likevel komme med et tips som kan hjelpe både nye og gamle studenter på Rena når det gjelder å finne riktig klasserom - Legg merke til bokstaven, og første tallet på auditoriet/klasserommet. Bokstaven sier noe om hvilken del av etasjen rommet befinner seg i, mens tallet forklarer hvilken etasje det er. Jeg nevnte M101 i et av de tidligere avsnittene, og det betyr rett og slett «midten av første etasje». Andre eksempler er V006 (Til venstre for hovedinngangen, i underetasjen) eller M202 (Midten av andre etasje). 

Da er omvisningen på studiested Rena over! Jeg håper dere har fått et godt inntrykk. Om du er nysgjerrig på hvilke studier vi har på Rena, kan du trykke her. Hvis du lurer på noe mer angående Rena, eller studentlivet, er det bare til å ta kontakt!

- Alexandra. 

Publisert: .
Sist endret: .