Language: NOR | ENG

En etterlengtet juleferie

Nå har jeg gjennomført nok et semester, og gleder meg til det siste som eiendomsmeglerstudent. Mine planer for juleferien og forventninger for 2021 er tema for dagens blogginnlegg. 

Da er høstsemesteret på tredje året for oss på  bachelor i eiendomsmegling offisielt over, og det er endelig juleferie! Nå trenger jeg ikke å tenke mer på pensum, eller forberede meg til eksamen. Etter juleferien er jeg i gang med det aller siste semesteret mitt, og det setter i gang en del følelser og forventninger.

Mine forventninger til det siste semesteret

Tiden har virkelig gått så fort. Det føles ikke lenge siden jeg begynte på Rena i 2018. Jeg var på den tiden veldig nervøs, og syntes at tre år på Rena kom til å føle som en evighet. Nå er vi i 2020, snart 2021. Jeg er nå mer selvsikker, klar og spent på å gå ut i arbeidslivet. Den eneste lille bekymringen er at det er en pandemi som herjer i landet.

Mitt store juleønske i år er derfor at vaksinen er i orden og fungerer som den skal, slik at man kan få pandemien under kontroll. Dette gjenstår å se, men jeg og sikkert de aller fleste i verden håper at dette juleønsket blir oppfylt. 

Neste semester blir uansett veldig spennende. Etter å ha vært vant med fire eksamener hvert semester kjenner jeg at det blir deilig å ha kun to eksamener, og en praksisoppgave (som tilsvarer en halv bacheloroppgave) på 15 studiepoeng å fokusere på.

Selv om jeg ikke har skrevet store semesteroppgaver før, kjenner jeg at jeg gleder meg veldig til å begynne på praksisoppgaven. Hovedgrunnen til det er for at jeg og en medstudent skal skrive om et tema som vi syns er spennende, nemlig «forbrukernes holdning til eiendomsmeglere». Det tunge arbeidet vi har foran oss blir noe enklere, nettopp fordi at vi kommer til å skrive og jobbe med et tema som engasjerer oss.

Skjermbilde 2020-12-17 kl. 12.51.59

Praksis hos DnB

I neste semester starter også praksisperioden min hos DnB Eiendom i Lillestrøm. Foreløpig må nok praksisperioden min bestå av hjemmekontor og digitale løsninger, noe som er litt kjipt. Jeg vil helst være på et meglerkontor fysisk, og få mer praktisk innsikt i hvordan megleryrket er, men jeg vet det er mye å be om – særlig når situasjonen er så uforutsigbar.

Jeg er uansett takknemlig for at praksisperioden kan bli gjennomført, selv om det blir mest sannsynlig digitalt. Jeg har uansett en spennende tid i møte, og ser ser veldig frem til både praksisen og å fullføre bachelorgraden min. 

Mine planer for juleferien

Som studentambassadør Reka skriver i sitt blogginnlegg så blir nok julen annerledes for de fleste av oss. Det blir den for meg også. Jeg skal nemlig feire min første jul sammen med kjæresten min og hans familie. Jeg skal innrømme at det blir uvant og litt tungt, siden jeg pleier å feire den hjemme i Bergen, men jeg finner trøst i den gode julematen som blir servert og de fine folkene jeg skal tilbringe julen med.

0BCD39CA-769B-4FB1-8BC1-8FDF3619D195

#TeamPinnekjøtt

 

Etter julen tar vi turen til Bergen for å feire nyttårsaften med min familie. Det gleder jeg meg veldig til, for jeg har ikke sett familien siden sommerferien. Da får også kjæresten min se hvordan min familie feirer nyttår, og hvilke mattradisjoner vi har. 

Fun fact: Som filippiner har jeg vært oppvokst med å ha en spesiell nyttårstradisjon, nemlig å ha 12 runde frukter på middagsbordet. Disse fruktene symboliserer for månedene man har i året. I tillegg er jeg vant til å gå med klær som har sirkulær design som f.eks: polkadotter.

Grunnen til at det er fokus på runde ting er fordi at man i Filippinene forbinder runde gjenstander med å bringe velstand og lykke, og ved å ha runde ting på nyttårsaften så tror man at får ekstra hell med seg inn i det nye året. Jeg kjenner at bare det å skrive om denne artige tradisjonen får meg til å savne familien min utrolig mye, og jeg kan virkelig ikke vente til jeg møter de igjen!  

Skjermbilde 2020-12-16 kl. 21.39.42

Runde gjenstander er som sagt en viktig del av den filippinske nyttårsfeiringen, fordi det symboliserer velstand. 

 

Med det så avslutter jeg det siste innlegget mitt for i år. Jeg ønsker alle sammen en kjempefin juleferie med sine kjære, og ta vare på hverandre. 

IMG-7475

God jul! 

 

-       Alexandra

Publisert: .
Sist endret: .
Vil du hjelpe oss å bli bedre?