Language: NOR | ENG

En bachelor som passer for mange

For ca. ett år siden søkte jeg meg fram til mitt drømmestudium som kun tilbys ved HINN. Denne gang blogger jeg om hvorfor valget falt på Bachelor i organisasjon og ledelse. 

Jeg var på utkikk etter en generell bachelor med mange muligheter, og hvor jeg kunne lære mer om hvordan mennesker fungerer sammen. Da jeg leste om Bachelor i organisasjon og ledelse ble studievalget plutselig veldig enkelt. Bachelor i organisasjon og ledelse (BOL) ble satt på min førsteplass fordi jeg ønsket den unike kombinasjonen av emner som studiet tilbyr. Bachelorgraden kan brukes til mye forskjellig, og siden den er såpass bred kan den passe for mange. Om du er i tvil når det kommer til studievalg, kan det godt være at BOL er noe for deg. 

Etter fullført bachelor får man ikke en tittel, som for eksempel lærer, lege eller politi. Jeg blir ikke «noe», men jeg får en bachelor. Utdanningen knytter seg ikke til kun ett yrke, og det er nettopp derfor jeg valgte som jeg gjorde. Så langt virker det som et godt valg for meg. Det jeg har lært og sitter igjen med etter ett semester anser jeg som veldig givende.

Nødvendig utstyr for enhver student: pensumbok, pc og kaffe

Nødvendig utstyr for enhver student: pensumbok, pc og kaffe

Det første semesteret byr på et emne som heter "Innføring i organisasjon, ledelse og arbeidsliv". Pensumboka «Hvordan organisasjoner fungerer» fikk meg til å innse hvor viktig organisasjonskunnskap er. Dette er spesielt interessant i vårt norske samfunn, hvor vi er omringet av organisasjoner gjennom hele livet. Helt fra vi blir født på et sykehus, til vi går i barnehage og på skole, til vi jobber på en arbeidsplass eller mottar penger fra NAV, til vi kanskje flytter til et eldrehjem.

Organisasjoner er en del av livene våre på en eller annen måte, og derfor er det nyttig å vite noe om hvordan disse organisasjonene fungerer. Jeg synes det er spennende å lære om organisasjoner fordi det er noe man blir berørt av, og kan få bruk for i hverdagen. I tillegg vil min fremtidige arbeidsplass være en organisasjon, uavhengig av hva jeg jobber med.

Pensumboka "Hvordan organisasjoner fungerer" - Jacobsen & Thorsvik

Pensumboka "Hvordan organisasjoner fungerer" - Jacobsen & Thorsvik

I tillegg til å lære om organisasjoner berører Bachelor i organisasjon og ledelse flere relevante temaer, som for eksempel psykologi, økonomi og juss. I fjerde semester kan du velge mellom flere interessante valgfag eller dra på utveksling, og på denne måten kan du selv være med å forme din egen bachelor. Denne våren har jeg valgt valgemne-pakken bærekraft og etikk, og jeg gleder meg til å se hva dette semesteret bringer.

Om du har spørsmål angående bacheloren – eller andre ting for den saks skyld – ta gjerne kontakt! Jeg håper du har hatt en fin jul, og er klar for et nytt år!

- Eirin

Publisert: .
Sist endret: .