Language: NOR | ENG

En annerledes jul

I årets siste innlegg tar jeg et tilbakeblikk på semesteret og deler mine tanker rundt en ganske så annerledes juleferie som er i vente. 

Høstsemesteret på tredje året på bachelor i folkehelsearbeid er straks over, det er kun en mappeeksamen igjen å levere før jeg kan ta juleferie. Dette gleder jeg meg veldig til, siden jeg da endelig kan legge mye jobb og travel hverdager bak meg. Det blir deilig å kunne slippe å tenke på så mange ting samtidig, og rette oppmerksomheten mot det som skjer her og nå. 

Det nest siste semesteret på bachelorutdanningen

De siste månedene har jeg lært mye om hvordan man kan tilpasse fysisk aktivitet til grupper med ulike utfordringer, som blant annet syns- og hørselshemmede, rullestolbrukere, kreftpasienter, personer med høyt blodtrykk og ulike hjertesykdommer, folk med ryggplager eller overvekt. I tillegg har jeg lært mye nytt om friluftsliv, inkludert allemannsretten, om rollen som turleder, førstehjelp og turmat. Jeg har også gjennomført en tre ukers praksisperiode hos  Frisklivssentralen i Åmot der jeg gjennomførte flere ulike type treningsøkter sammen med min medstudent, Ingrid. 

20200826_172802

Semesteret inkluderte en 3 dagers feltarbeid med klassen der vi utviklet vårt kunnskap om friluftsliv

Når det gjelder de mer teoretiske fagene så fikk jeg en innføring i litteraturstudie, altså metoden jeg skal bruke i bacheloroppgaven. Denne metoden innebærer et litteratursøk der tidligere forskning benyttes for å besvare problemstillingen. I tillegg til dette så har jeg sammen med min gruppe også jobbet for å opprette en virksomhet i teori som har til hensikt å redusere sykefravær i norske bedrifter ved å fremme psykisk helse ved hjelp av blant annet kosthold og fysisk aktivitet. Dette har vi gjort ved å gå gjennom stegene idegenerering og ideutvikling, så har vi satt sammen veldig konkrete planer om eventuelle videre prosesser. 

Selv om det er noen ting jeg kunne ha gjort bedre så er jeg ellers ganske fornøyd med innsatsen min og måloppnåelsen i dette semesteret, og jeg ser frem til det siste halvåret på bachelorutdanningen. Samtidig er jeg også litt redd for hvordan det blir å skrive bacheloroppgave, men jeg skal holde deg oppdatert og fortelle mer om denne prosessen når det blir satt i gang.

 Mye adventskos og en annerledes jul i år

Til tross for at jeg har ikke tatt offisiell ferie ennå så har jeg kost meg mye de siste dagene. Årets første skitur ble gjennomført, mitt første store strikkeprosjekt ble satt i gang og jeg har vært med på hytteturmed ekstra mye julestemning. Dette har gitt meg nok energi til å kunne fullføre de siste skoledagene og gitt meg litt ekstra juleglede som jeg har manglet. 

collage

På hyttetur med masse forhjulskos

Julen i år blir nok annerledes for de fleste av oss. Jeg skal tilbringe min første jul i Norge, uten hjemreise til Romania. Det har vært litt ekstra mye stress og tanker rundt dette de siste månedene, men jeg har bestemt meg for å avvente litt til med reisen og feire min første jul på 26 år uten mine foreldre.

Dette er ganske tungt nå da jeg har ikke vært på besøk siden vinterferien. Samtidig så gleder jeg meg til min første julefeiring med min samboer. Det jeg ser mest frem til er å finne på våre egne julevaner og ritualer. Det som er på planen fram til nå er å finne vårt eget juletre, lage både tysk og ungarsk julemat som vi er vant med å spise på julaften og se på Hjemme alene 1 og 2 som er mine favorittfilmer. Jeg håper også på noen skiturer, kjelkekjøring og koselige vinterdager med gløgg, julebrød og klementiner. Hva er dine planer for juleferien?

Jeg ønsker deg lykke til med den siste innspurten i eksamensperioden og veldig fine juledager med dine nære og kjære! Ta vare på deg selv! 

Vi snakkes i januar!

Reka

Publisert: .
Sist endret: .
Vil du hjelpe oss å bli bedre?