Dette liker jeg best med Lillehammer

Det er nå litt over ett år siden jeg flyttet til Lillehammer for å studere. Jeg har bodd i to byer før jeg kom hit, og har aldri angret på valget mitt om å flytte hit for å studere barnevern.

Lillehammer er en ganske fin og liten plass. Vi har ikke bowlinghall, men det finnes mye annet moro å gjøre. Når man bor i en liten studentby, får studentmiljøet et helt annet preg over seg. Kreativiteten slippes løs og det finnes ingen grenser for den.

Jeg elsker mat

Jeg er utrolig flink til å spise, litt verre på å lage mat. Du vil ikke ha meg til å stå på kjøkkenet, da kan det noen ganger gå riktig galt. Derfor er jeg svært glad for at det er gode muligheter i Lillehammer til å få i seg god mat i løpet av uken andre steder enn i hjemmet, på tross av at jeg prøver meg fram i eget kjøkken. Jeg må jo lære.

125521407_503810200576923_503673849584333166_n

Noe jeg liker godt å unne meg hver uke, er en god middag i kantina på høgskolen. Ikke bare møter du kantinepersonell du kan slå av en fantastisk fin prat med, men du får god middag i samme slengen. Taco, fisk, burger, you name it. Fast tradisjon hver fredag er burger og fries med brus. Julebrusen er på plass, så da kan vi nyte det også. Nei, det er ikke for tidlig med julebrus. Her er det viktig å kose seg for alle penga, når pandemien ellers ikke tillater det. Derfor unner jeg meg oftere lunsj og middag på høgskolen enn før, det er fint å kunne støtte kantina og bidra litt til at det går rundt.

Vil du ut å være sosial, kan du også sette deg i noen av de mange fine og gode restaurantene i byen. Jeg har funnet meg en favoritt når det kommer til pizza. burger og sushi. Er du ferdig med eksamen en tirsdag, og rett og slett sliten, så anbefaler jeg en tur ut for å spise.

Gode turmuligheter

Jeg er den siste du vil spørre om vi skal gå på tur. Latskapens mester, og jeg foretrekker ofte en god serie med teppe over meg på sofaen. Likevel har jeg blitt mindre ukjent for det på Lillehammer. Selv om det kan være tungt, synes jeg det er utrolig fint å gå opp Lysgårdsbakken. Det er fin utsikt og god trening, de gangene jeg orker å bevege meg. Jeg har hørt mange skryte av tur opp til Balbergkampen, men så langt har jeg dessverre ikke kommet. Det er en tur jeg virkelig ønsker å ta snart. Jeg er med hvis du skal! Ellers anbefaler jeg en tur bortover Strandpromenaden. Det er helt nydelig, spesielt om sommeren.

Skjermbilde 2020-11-18 kl. 23.52.33

Noe annet jeg har begynt med på Lillehammer, er lacrosse med Lillehammer studentidrett. Det er utrolig gøy og sosialt å få være med på. Ikke trenger en å bekymre seg, da de legger godt til rette for amatører som meg og smittevernet blir overholdt. Jeg anbefaler deg sterkt å bli med på en av de kule idrettene studentlagene har på høgskolen.

Ikke bare mat

Er du ferdig med den ene eksamenen en tirsdag, men er mett eller har en god middag hjemme, så finnes det heldigvis andre aktiviteter utover trening. Reiser du til sentrum, så finnes det en del morsomme muligheter. Du kan prøve deg på dart (noe jeg åpenbart er ekstremt dårlig til, har jeg funnet ut av). Du kan spille biljard, dra på filmvisning eller museum. Det finnes mange muligheter, men det er lett å bli litt blind på det i en liten by.

Jeg har funnet tilbake til det som i dag blir sett på som guilty pleasure, nemlig Pokemon Go. Aner du hvor gøy det er med pokemon her i byen? Føler jeg blir rimelig flau av å skrive om det, men det er så gøy. Du blir tvunget litt ut, og må gjennomføre mange morsomme oppgaver. Hvem skulle trodd et mobilspill er veien til frisk luft?

Dette er noe av det jeg gjør i hverdagen nå under covid-19, og jeg har ikke engang rukket å sjekke ut alt. Lillehammer har mange skjulte perler, og jeg har fått sjekket ut godt over halvparten. Heldigvis har jeg fortsatt mye tid igjen i byen som student, så jeg gleder meg til hva mer hverdagen har å by på. Nå har ikke jeg stått på ski på noen år, så i år skal jeg sjekke ut Birkebeinerstadion og de fine skiløypene.

Jeg gleder meg til vinteren!

3e33a4faa106665437385de8ea4880f936521535d075d38acb9048a9c741434a

- Fatema