Language: NOR | ENG

Dette kan du glede deg til som kommende student

Studietiden kan tidvis være stressende og utfordrende, men først og fremst er den minnerik og morsom. Men hva har du i vente og kan glede deg til? 

Fadderuken var noe jeg egentlig hadde gruet meg mye til. Jeg har ikke alltid hatt et enkelt forhold til alkohol, og begynte ikke å drikke før jeg ble student. Mer om det kan du lese om her. 

Jeg hadde et inntrykk av at fadderuken handlet om hvem som kunne drikke mest, men det var så mye mer enn det.

I fadderuken ble jeg kjent med de som den dag i dag fortsatt er mine nærmeste på studiet. I tillegg fikk jeg oppleve at det jeg hadde assosiert med vonde minner også kunne være noe gøy. Fadderuken endte med andre ord med å bli en trygg og god start på studieløpet mitt. 

Høsten 2020 var jeg også fadder for kullet som begynte etter meg. Det føltes skummelt, men nå i etterkant ser jeg tilbake på det som et veldig godt minne. 

Derfor oppfordrer jeg deg som kommende student til å delta så mye du kan på aktivitetene i løpet av fadderuken, til tross for at det kan føles skummelt der og da. 

IMG_3959

Fra jeg selv var fadder, høsten 2020

Mange nye vennskap

Da jeg flyttet til Lillehammer høsten 2019 kjente jeg ingen i byen. Det gjorde at jeg var veldig spent opp mot studiestart, samtidig som det bidro til at jeg ble tvunget til å skaffe meg et nytt nettverk. 

Det tok ikke mer enn to dager før spisebordet i hybelen var fylt med jenter på taco. Jenter som egentlig var helt ukjente for hverandre, men som i løpet av kort tid ble sett på som de nærmeste. Det å oppleve nye vennskap er derfor en av de tingene du har å se frem til som kommende student.  

Faglig interesse og utvikling 

Noe av det beste med å studere er at du bruker tid på noe du faktisk har interesse for. Jeg har aldri vært en person som har mestret teoretiske fag, noe som gjorde grunnskolen kjedelig. Som student har jeg derimot fag valgt basert på  interessene mine. Dette gir meg ekstra motivasjon og interesse til det jeg skal lære om.

I tillegg møter du mennesker med samme interesser som deg, som igjen bidrar til nye og gode vennskap. 

7D01E6BB-1691-4359-9052-D8168624CF22

Mye ansvar og frihet

I mye større grad enn tidligere har du som student ansvar for egen læring. I tillegg står du selv ansvarlig for alt annet i hverdagen. Du skal lage mat, vaske klær og ikke minst ha ansvar for egen økonomi. 

Denne overgangen kan være vanskelig, men også veldig gøy. Personlig digger jeg ansvarsfølelsen, og måten jeg bruker det til å vokse og utvikle meg selv. Det å skape min egen hverdag er noe jeg synes er gøy, til tross for at jeg noen ganger kan savne å komme hjem til pappas kjøttboller. 

Den personen jeg er i dag er ikke det mennesket jeg var før studietiden begynte. På godt og vondt har jeg utviklet meg enormt som menneske. Studietiden har ikke bare vært enkel. Jeg har prøvd og jeg har feilet, men alt i alt trives jeg veldig godt som student og alt som følger med den tilværelsen. 

Du har mye å se fram til

Til deg som nå har søkt eller skal søke høyere utdanning og venter spent på hva de neste årene har å bringe, vil jeg si at du har masse å glede deg til.

Følelsen av nervøsitet, spenning og usikkerhet som du sikkert kommer til å kjenne på i tiden fremover, kan jeg relatere meg til. Det er en skrekkblandet fryd å gå inn i lokalene til høgskolen første gang, men heldigvis er det få som angrer.

Husk søknadsfristen 15.april! 

Klem, Amanda. 

Publisert: .