Language: NOR | ENG

Dette gjelder jeg meg mest til etter covid-19

Det er så mange ting jeg gleder meg til når covid-19 er over. Men hvordan vil det bli? Vil det bli mye fest og sprell som en motreaksjon på restriksjonene?

Å være aleneboer i en helt ny by hvor man ikke kjenner noen fra før av under covid-19 kunne nesten blitt en egen sjanger innen ekstremsport. Jeg har gått uke etter uke uten noen form for sosialt fysisk samvær.

Jeg har aldri vært en smalltalk-person, men ekstreme tilstander krever ekstreme tiltak og nå tar jeg meg i å prate med personalet på Kiwi. Livet mitt under korona har stort sett bestått i å være hjemme, å være hjemme og å være litt mer hjemme. Heldigvis er jeg en liten sofagris, som liker seg hjemme, så det har gått fint for meg, men nå begynner denne sofagrisen snart å få liggesår, så nå er det fint om koronaen gir seg litt. 

Ser frem til klemmefest

Det første jeg skal gjøre når koronaen er over tror jeg må bli å arrangere en klemmefest eller noe. “Fest hos meg! Inngang koster: 1 stor klem. Tema for dagen: klemmer”.

Vi har jo lov til å klemme personer i kohorten vår selv om det er korona, men jeg tror mange har fått litt lite klemmer og fysisk kontakt det siste året likevel. Jeg har i hvert fall savnet å kunne klemme alle nære og kjære uten å tenke meg om når jeg møter dem. 

Sosialisere med kjente og nye bekjentskaper

Som en student i midten av 20-årene kan jeg heller ikke nekte for å ha savnet å kunne ta en fest i ny og ne. Å danse på et tett dansegulv fylt med mennesker jeg ikke kjenner, mens vi alle synger teksten til samme sang. Å møte og bli kjent med venners venner eller kanskje møte noen helt fremmede som gir deg helt spesielle sommerfugler i magen. 

Ikke minst gleder jeg meg til å få møte og hilse skikkelig på hele klassen min og få dele skolehverdagen min med dem.

Jeg er veldig spent på hvordan det vil bli når jeg plutselig skal gå fra å sitte hjemme alene hver skoledag til å sitte i klasserom sammen med 40-50 mennesker. Men jeg gleder meg. Jeg gleder meg til bedre faglige diskusjoner, til småsnakk mellom timene og spise lunsj sammen med dem. 

Vil reise mer etter corona

Og selvsagt gleder jeg meg til det er fritt frem reise hvor man vil, helt uten å bekymre seg for å bli smittet eller å smitte andre. Foreldrene mine har tatt steget å kjøpe hus i Spania for å flytte dit, og nå er det bare å vente på at koronasituasjonen skal avta før flytteprosessen er i gang. Jeg gleder meg så mye til å kunne reise ned dit og se hvor jeg skal reise “hjem” på juleferie til fremover. 

Men det jeg gleder meg aller mest til er å ha flere grunner til å komme meg opp av sofaen. Jeg savner alle de små øyeblikkene som uteblir når vi hele tiden må ta smittevernhensyn. At det å være sammen skal stå i fokus, ikke det å holde avstand, er noe jeg ser fram til. 

En dag, om forhåpentligvis ikke altfor lenge, vil jeg sikkert ta på meg en gammel jakke for første gang på en stund, finne et munnbind i lomma og tenke “shit, tenk at vi alle måtte gå rundt med disse, det føles ut som et fjernt minne”, og DET gleder jeg meg til. 

Publisert: .
Sist endret: .
Emner: Hamar  Hva skjer  Motivasjon