Language: NOR | ENG

Det sosiale på de små studiestedene

Høgskolen i Innlandet består av 6 studiesteder. Hamar, Lillehammer og Elverum er de største, mens Rena, Evenstad og Blæstad er en del mindre. Så hvordan er det sosiale på de små studiestedene?

Hvert studiested har et studentsamfunn, på Blæstad har vi Crocom. Studentsamfunnene er med på å knytte bekjentskap og skaper samhold. På Blæstad er det studentsamfunnet som arrangerer idrett 1 gang i uka og forskjellige turer. De har fast tur til Tyskland anna hvert år, felles reiser til landbruksmesser og andre turer knyttet til interessen studentene har. Studentsamfunnet består av et styre valgt av medlemmene. 

Studentbarer 

Studiestedene har egen studentbar som blir drevet av samfunnene. Disse er ofte utgangspunkt for sosiale sammenkomster både med og uten alkohol. Her arrangeres det filmkvelder, spillkvelder, quiz, temafester og ølbrygging. Medlemmene står selv i baren og er vakter på arrangement. Ofte er det litt avstand til nærmeste by, og da er studentbar en veldig fin ting å ha!

Naturen

Vi er heldige som har så fin natur rundt oss på Hedmarken. Man kan finne på ting året rundt. Naturen er også, særlig under covid-19, en fin plass å samles. Man kan gå på tur, lage bål eller trene sammen ute. Det finnes mange fine løyper i forskjellige vanskelighetsgrader, og dette tar mange nytte av. Det finnes mange ulike turmuligheter som du kan lese om på nettsiden ut.no. 

Det kan være en fordel med lite studiested

Når man er på et lite studiested blir det litt slik at  ”alle kjenner alle”. Dette gjør at samholdet blir bra, og det er enkelt å komme inn som ny og bli kjent. For mange er et lite studiested veldig trygt, og overgangen fra å flytte til en ny by alene blir ikke så vanskelig. 

Fadderuka 

Vi er mange som gleder oss til fadderuken, og håper den blir så normal som mulig slik vi får vise de nye studentene hvor morsomt og sosialt det er å være student. På Blæstad har vi planlagt mange spennende aktiviteter som skal passe de fleste. Det blir en uke med mye program for å gi en pangstart på det nye semesteret. Fadderuken er en uke der de fleste er gira på å stifte nye bekjentskap, og dette skaper god stemning. 

Publisert: .
Sist endret: .