Language: NOR | ENG

Det beste med å studere i Lillehammer

Hvordan er det å bo i Lillehammer? Er byen for liten? Hvordan er egentlig studentmiljøet? Andreårsstudenten Stine har nå blogget om Lillehammer som studentby. 

Når sant skal sies, var jeg ganske nervøs da jeg flyttet til Lillehammer for snart et og et halvt år siden. Jeg er oppvokst i en liten bygd i hjertet av Østfold, og tanken på å flytte til en by var litt skremmende. Mine forhåndskunnskaper om Lillehammer var også marginale. Jeg hadde hørt om vinter-OL i 1994, men det var sånn ca. det. Hovedgrunnen til at jeg flyttet til Lillehammer var TV-skolen, og Høgskolen Innlandet studiested Lillehammer er den eneste utdanningsinstitusjonen som tilbyr studiet TV-ledelse, så da ble valget om å flytte veldig enkelt.

Da jeg ankom Lillehammer trodde jeg det var en storby – noe det viste seg å ikke være. Lillehammer er en utrolig koselig småby, med verdens hyggeligste gågate. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg skulle bo midt i sentrum, og hadde det første året mitt her bolig kun 300 skritt fra nevnte gågate. Det var kort avstand til byen, noe som var utrolig deilig på mange måter. Det som kan være litt stress er at skolen ligger fem kilometer unna sentrum. Det betyr at man enten må stå opp en time tidligere hvis man vil gå til skolen fra sentrum – eller investere i et busskort. Et busskort er heldigvis verdt pengene og er heller ikke så dyrt. Dersom du vil ha muligheten til å gå til skolen på 30 sekunder kan du også velge å flytte inn på studenthybel på Storhove. I tillegg har Lillehammer utrolig gode og overkommelige boligpriser! En hybel koster i deg i gjennomsnitt rundt 4500 kroner, ofte gjerne inkludert strøm og internett. Selv betaler jeg ca. 4700, og bor fortsatt midt i smørøyet. 

Det beste med å bo i Lillehammer er selvsagt TV-skolen. Vi har vårt eget lille samfunn på fakultetet vårt, og det er et sted hvor alle kjenner alle. Teamarbeid er et nøkkelord, og det skaper mange nye vennskap. I tillegg til skolen i seg selv er det alltid mulig å engasjere seg i studieaktiviteter, og knytte bekjentskaper og vennskap med folk utenfor TV-skolen. Studentlivet i Lillehammer er generelt utrolig bra!

-Stine

Publisert: .
Vil du hjelpe oss å bli bedre?

Vil du hjelpe oss?

Vi vil bli bedre. Høsten 2021 lanseres inn.no på ny nettløsning. Vi setter pris på om du hjelper oss ved å svare på en kort spørreundersøkelse.

Du kan lese mer her.

Ønsker du å delta?