Derfor valgte jeg markedsføringsledelse på Rena

Masteren jeg nå fullfører i økonomi og ledelse med spesialisering i markedsføringsledelse har gitt meg så mye mer enn jeg hadde turt å håpe på da jeg starta for to år siden.

Allerede da jeg startet på bachelorgraden i Music Business - Management på studiested Rena i 2015 visste jeg at jeg ville ta en master. Da jeg skulle starte å studere var jeg ikke helt sikker på nøyaktig hva jeg ville gjøre i livet, så en soleklar fordel jeg så ved å starte på Høgskolen i Innlandet var muligheten for å ta en bachelorgrad innen music business som jeg synes er veldig spennende, for så å kunne gå rett videre til en mastergrad innen økonomi og ledelse.

Verdiskaping er noe av det jeg virkelig brenner for. Å skape en identitet og merkevare som gir mennesker den ekstra verdien de ønsker seg eller kanskje ikke visste at de ønsket seg. Dette er en essensiell del av markedsføringsledelse.

Mye mer enn markedsføring

Master i økonomi og ledelse med spesialisering i markedsføringsledelse fokuserer på så mye mer enn kun markedsføring. For å forstå et marked er det helt nødvendig å forstå aspekter fra blant annet økonomi, strategi, psykologi, sosiologi og virksomhetsutvikling for å kunne skape gode verdier. Det er helheten av mange aspekter som gjør markedsføringsledelse så spennende i mine øyne, og som gjør utdannelsen så allsidig ut i arbeidsmarkedet.

Viktig i alle virksomheter

Sånn jeg ser det er forståelse for markedsføring noe som bør inngå i alle ledd av en virksomhet, slik at virksomhetens verdier skinner gjennom i ethvert møte en potensiell kunde har med virksomheten. Med andre ord, markedsføring bør ikke kun skje i en lukket avdeling, det handler om noe større. Om å perfekt tilpasse alle delene av puslespillet for å skape og tilføre en unik verdi.

COLOURBOX6141626

Mine to år på master

Jeg var litt skeptisk til å skulle tilbringe to år til på et så lite sted som Rena, men det at studiet er lokalisert akkurat her medbringer noen soleklare fordeler. Økonomisk sett er det lave boutgifter på et lite sted. Det er ikke nødvendigvis all verden å bruke penger på i nærområdet, og så klart er det en stor fordel at Høgskolen i Innlandet har svært lave kostnader og du som student trenger i utgangspunktet kun å tenke på semesteravgiften som ligger på under tusenlappen.

I tillegg er det korte avstander til alt, som vil si at du har tilgang til høgskolens bibliotek og andre ressurser som lar deg spare både tid og penger. I tillegg er det jo verdt å nevne at selv om Rena ikke er verdens navle så har du toglinje til Trondheim (fem timer) og til Hamar hvor toget er tilpasset perfekt for å hoppe på neste videre til Oslo (2,5 timer fra Rena til Oslo).

Det er også et relativt lite studiested, og det har vært utrolig lett å bli godt kjent med både medstudenter og forelesere hele veien. Læringsmiljøet jeg har vært så heldig å ha rundt meg de siste fem årene har vært fantastisk!

Det er en lang rekke studier ved Høgskolen i Innlandet som kvalifiserer deg til å gå videre med denne mastergraden, blant annet Music Business – Management (husk at du må velge rette valgfag), Serviceledelse og Markedsføring, og Økonomi og Administrasjon. Fullverdige opptakskrav kan du se på denne siden. Avhengig av hvilke fag du har med deg fra bachelorgraden er det også mulig å få tittelen siviløkonom ved fullført master.

Jeg har vært fantastisk fornøyd med hele studieløpet på master i økonomi og ledelse med spesialisering i markedsføringsledelse her på Rena. Det unike læremiljøet har vært alfa og omega. De siste to årene har gitt meg så mye mer enn jeg i det hele tatt turte å håpe før jeg startet, og jeg ville ikke vært det foruten.

Dagens tips fra meg til dere: Har du vurdert å søke deg til master i økonomi og ledelse - spesialisering i markedsføringsledelse ved Høgskolen i Innlandet - SØK. Jeg er helt sikker på at du ikke kommer til å angre. ☺

Andrea,
Master i økonomi og ledelse – spesialisering i markedsføringsledelse

Publisert: .