Derfor søkte jeg TV-skolen

Etter tre år på TV-skolen ser jeg tilbake på tiden da jeg søkte TV-utdanning, og hvorfor jeg valgte nettopp TV-skolen ved Høgskolen i Innlandet.

Heisann!

Nå er det tre år siden jeg skrev min søknad for å komme inn på TV-skolen ved studiested Lillehammer. Nå er søknadstiden her igjen, og jeg tenkte da det kunne vært fint å mimre litt og se tilbake på hvorfor jeg valgte en TV-utdanning ved Høgskolen i Innlandet.

Før TV-skolen gikk jeg medier og kommunikasjon på videregående. Etter å ha hatt et valgfag der jeg jobbet med flerkameraproduksjon forsto jeg at det var dette feltet jeg ønsket å ta min utdanning i.

Slik ble jeg kjent med TV-skolen

Jeg fikk høre om TV-skolen fra mine lærere, og begynte å lese meg opp på deres sider. Jeg fikk høre av mine lærere på videregående at det var TV-skolen man måtte søke for å få kontakter i TV-bransjen, og at det er vanskelig å finne en TV-produksjon i bransjen som ikke har minst en tidligere student fra TV-skolen. Jeg fulgte også TV-skolen på sosiale medier der jeg så studenter i praktisk undervisning, og fikk høre hvordan deres hverdag var både før, under og etter produksjon.

Bedre kjent med TV-skolen gjennom skolebesøk

I løpet av videregående dro også min klasse på skolebesøk til TV-skolen. Der vi fikk en omvisning, hørte på noen foredrag om studietilbudet og fikk observere studentene når de gjennomførte en produksjon.

Dette var en fin mulighet til å bli kjent med studieretningen før jeg søkte. Jeg fikk stille spørsmål til ansatte og elever ved høgskolen og fikk oppleve den fantastiske byen Lillehammer.

Dette ønsket jeg av studiet

Det jeg var på utkikk etter da jeg skulle velge studium var en mulighet for å få kontakter i TV-bransjen, samt praktisk erfaring om hvordan man jobber som flerkameraregissør i bransjen. Etter å ha sett på flere TV-utdanninger var det TV-skolen som ville fylle mine visjoner. De kunne tilby praksisperiode, praktisk undervisning, et godt miljø og engasjerte veiledere.

Det at TV-skolen kunne tilby praktisk undervisning var vesentlig. Det å lage innhold for TV er ikke noe som det finnes en oppskrift på. Film og TV kan gjøres på utallige måter, og du må kunne gjøre produksjonen i praksis for å finne den måten du foretrekker.

God oppfølging fra fagmiljøet

På TV-skolen har du også med seg veiledere som deler av sine erfaringer når du står fast eller lurer på noe. Dette skaper et trygt miljø for å utfordre deg selv og prøve og feile. I TV-produksjon bruker man også mange tekniske hjelpemidler som er vanskelig å lese seg opp til. Du må se og bruke gjenstandene for at du skal kunne lære deg dem, og det får man gjort med praktisk undervisning.

Det som også var et pluss med å velge Høgskolen i Innlandet var det å kunne studere i Lillehammer. Jeg kommer fra en liten by som heter Stavern, og det var betryggende å vite at første gang jeg flyttet for meg selv ikke var i en storby, men i en mindre by med et tettere miljø.

TV-skolen har et unikt sosialt samhold, noe jeg ikke tror ville funnet sted på samme måte hvis vi hadde vært lokalisert til større by med flere studenter. Lillehammer er også en magisk vinterby omringet av vakker natur, og har samtidig et sentrum med shoppingmuligheter, kafeer og uteliv.

Det var dette sammen med muligheten for en karriere innen flerkameraregi som fikk meg til å søke på TV-skolen i Lillehammer, og jeg har ikke angret ett sekund.

I løpet av tiden på TV-skolen har jeg hatt regi på TV-produksjoner i alle mulige sjangere. Jeg har fått flere kontakter i bransjen, og etter å ha vært i praksis hos TV2 via skolen har jeg fått min første TV-jobb der. Ikke minst har jeg fått venner for livet, og blitt kjent med en by som jeg kommer til å dra på jevnlige besøk til etter at jeg flytter til sommeren.

- Sara, 3. klasse TV-regi

Publisert: .