Derfor endte jeg opp med lærerstudier på Hamar

Allerede 15. april er søknadsfristen for å søke høyere utdanning. Tenk så spennende, men akk så vanskelig! Hva og hvor skal man søke seg til? Det håper jeg du har bestemt deg for nå. I dette innlegget forteller jeg om hvordan det var for meg å søke høyere utdanning!

Alltid visst hva jeg skulle bli

Etter at jeg slo fra meg å bli advokat i 7. Klasse, så har retningen vært klar for meg. Jeg skal bli lærer. Det at jeg har visst det hele veien, har gjort valg og gjennomføring av fag og studieretninger gjennom ungdomsskole og videregående mye lettere og motiverende. «Hva skal du bli når du blir stor da?», «Hva skal du studere?» er spørsmål som dukker opp ganske ofte, og det er veldig greit å ha et tydelig svar. Da jeg svarte at jeg skulle bli lærer, fikk jeg ofte til svar at «det passer du godt som, så det blir bra» og lignende. Det var veldig godt å få slike bekreftelser allerede før jeg hadde startet med studiene, men svaret på hva slags lærer jeg skulle bli hadde jeg ikke allerede da.

Hva skal jeg søke?

Når søknadsfristen for høyere utdanning nærmet seg måtte jeg for alvor bestemme meg for hvilken lærerutdanning jeg skulle velge, og hvor. Jeg har alltid vært klar på at jeg ønsket å bli lærer for de lit eldre barna, og helst ungdommer/unge voksne. Denne oppfatningen fikk jeg etter å ha vært utplassert på en barneskole i en uke, mens jeg gikk på videregående. De fleste av dagene var jeg sammen med 1. trinn og fikk virkelig erfart hvordan det var å ha ansvar de minste. For all del, det var veldig hyggelig å ha ansvar for de minste, men jeg trives best med litt større barn.

Jeg hadde et ønske om å bli lærer på videregående, men etter samtale med skolens veileder fant jeg ut at fagkombinasjonen til det studiet, ikke passet så godt for meg. Når man skal bli lærer på videregående velger man ofte enten språkfag eller realfag, og jeg trives aller best med en blanding! Derfor ble valget på grunnskolelærerutdanningen for 5-10 trinn. Her kan man nemlig velge både realfag og språkfag.

Men hvor?

Etter at valget var tatt måtte jeg bestemme meg for hvor. Mange ulike høgskoler og universiteter var innom videregående og presenterte seg. Den ene hørtes flottere og bedre ut enn den andre. Valget var vanskelig! Jeg er som tidligere nevnt en hjemmekjær person, så Hamar var det naturlige valget. Men nesten ALLE frarådet med å bo hjemme, og argumenterte med at jeg ville miste så mye av studiehverdagen og studielivet. Tilbudet i xxx er jo så bra! Og slike kommentarer kom hele tiden. Jeg ble faktisk usikker til slutt. Jeg begynte å se på ulike tilbud, men jeg kom til meg selv til slutt og valgte det jeg hadde bestemt meg for! Det ble grunnskolelærerutdanning for 5-10. trinn på Hamar.

Tiden etter søknadsfristen

Etter jeg hadde søkt, gikk tiden så ufattelig sakte. Jeg ville bare begynne å studere til å bli lærer med en gang! Jeg skulle helst vært ute i jobb for lenge siden. Men selvfølgelig hadde jeg en del nerver før jeg skulle starte med høyere utdanning.  Jeg brukte nettsiden til skolen flittig for å få mest mulig informasjon. Jeg var så nysgjerrig på fagvalg, skolen og alt sammen. Etter at søknadsfristen var over og det nærmet seg sommeren, inviterte høgskolen til informasjonsmøte om lærerutdanningene der jeg selvfølgelig møtte opp. Her fikk vi vite at de var nesten 100 prosent sikre på at alle som hadde søkt, ville komme inn. For en lettelse det var å høre! I tillegg minglet vi med hverandre, og jeg ble faktisk kjent med ei som går i klassen min i dag.

Som dere sikkert skjønner var det ganske greit for meg å søke! Jeg visste hva jeg ville bli, og etter litt forarbeid kom jeg fram til akkurat hva og hvor jeg skulle søke. Det var mange kommentarer fra fjern og nær underveis, som kunne ha vippet meg av sporet, men som alltid; «egen magefølelse er ofte best!». Stol på deg selv, og finn den utdanningen som passer deg best! Kanskje er det en av lærerutdanningene på Hamar?

Publisert: .