Language: NOR | ENG

Derfor bør du velge Hamar som studiested

Før jeg bestemte meg for å søke på studier for et drøyt år siden så hadde jeg aldri tenkt på å flytte til Innlandet for å bo i Hamar. Nå har jeg fullført et skoleår i Hamar og er så glad for at jeg endte opp akkurat her. 

Noe av det aller beste med Hamar er at byen har en helt super plassering og størrelse for å studere i. Byen ligger under en times togtur unna Oslo Lufthavn og bare 1 time og 20 minutter unna Oslo sentrum. Det vil si at det er ganske enkelt og effektivt å komme seg til de fleste steder i Norge, så om man er fra en annen landsdel, så er det lett å komme seg hjem på for eksempel juleferie. 

Det er også enkelt og greit å komme seg til Oslo dersom man ønsker å benytte seg av Oslos kulturliv og andre muligheter. Så om favorittbandet har konsert i Oslo er det mulig å få dratt på konserten uten å måtte bruke penger på å overnatte der.

Ikke for liten, ikke for stor

En annen stor fordel med Hamar er størrelsen. Byen er liten nok til at det blir et sterkt studentmiljø, det er lett å bli kjent med folk og bor du i studentboligene eller i privatbolig i bykjernen trenger du verken buss eller sykkel for å komme deg rundt, da alt ligger i gåavstand. Du slipper å kjøpe busskort, som jo er utrolig deilig for studentbudsjettet. 

En budsjettvennlig by

Rent økonomisk er det helt supert å bo i Hamar, da leieprisene på boliger her er mye lavere enn de som regel er i større byer, som for eksempel Oslo. Det betyr at du enten har mer penger å kose deg med i studentbaren, eller at du kanskje kan slippe å jobbe så mye som du hadde kanskje hadde blitt tvunget til om du skulle studere i en annen by. 

Du har alt du trenger

Samtidig som Hamar er liten nok til å være praktisk og billig, så er den også stor nok til å inneha alt man trenger av fasiliteter som student. Her kan du under normale omstendigheter gå på byen å danse, spise på McDonalds, se film på en helt nybygd, flott kino, dra på teater, dra i klatrepark, kose deg på spa, gå i skogen, bade i Mjøsa og mye mer. Det er ikke mye du vil ende opp med å savne dersom du ender opp i Hamar. 

I tillegg til å ligge godt plassert i forhold til hovedstaden og flyplassen og være akkurat passe stor med mange tilbud til en god pris, så er Hamar også en vakker by. Det er deilig å gå i de blomster-ylte gatene om sommeren, samt utrolig hyggelig å vandre mellom all julepynten i byen i jula. Det gjør det veldig lett å bli glad i Hamar.

Skolens fasiliteter

På Høgskolen i Innlandet finner du også fine lokaler med alt man trenger og mer til. Skolen har en flott kantine som lager kjempegod mat, den har et godt bibliotek, egen bokhandel på skolen og en mengde grupperom og en fin lesesal. 

I tillegg til dette så har skolen det som kanskje er det beste grunnen for å velge Hamar som studiested: De har fantastiske forelesere som er superengasjerte, som ser deg som student og bryr seg om du lærer og at du har det bra. Hvilken foreleser du har vil utgjøre en stor forskjell for studietiden din og din læring, og dette vet Høgskolen i Innlandet, så de har gjort en super jobb med å finne forelesere som skal gjøre din studietid så god som mulig! 

Håper å se deg i Hamar til høsten!

Publisert: .
Sist endret: .