Language: NOR | ENG

Derfor bør du velge folkehelse

Det finnes mange gode grunner til å gjøre som meg, nemlig studere master i folkehelsevitenskap. Hvorfor du bør gjøre som meg kan du lese om i dette blogginnlegget.

 Master i folkehelsevitenskap er utrolig spennende og gir muligheter for å arbeide i mange ulike sektorer. Alle som jobber eller ønsker å arbeide innenfor helsesektoren  vil kunne ha behov for denne utvidede kunnskapen. 

Dersom du er glad i å jobbe med mennesker er dette en god utdanning for deg. Gjennom studiet går man inn i dybden på samfunnsstrukturer som utfordrer folkehelsen både nasjonalt og globalt.  Studiet passer alle som har høyre utdanning innenfor helse og ønsker å utvide sine karrieremuligheter og kunnskap innen folkehelse.

Personlig refleksjon

Personlig ble jeg overasket over hvor omfattende og stort tema dette med folkehelse egentlig er. Gjennom masteren kan man velge å utvide din kunnskap mot noe du virkelig brenner for og ønsker å se endring rundt. Det kan omhandle barn, ungdom, voksne eller eldre. Utfordringer rundt helse er det i alle grupper. 

Kunnskap og engasjement rundt helse er noe vi i stor grad behøver i dette landet. Vi blir stadig sykere, tyngre og mer deprimerte for å nevne noe. Innen folkehelse ønsker vi å se endring i hele befolkningsgrupper, man kommer da heller ikke unna politikk og hvilken innflytelse myndigheter har til å endre og påvirke samfunnet.

Et komplekst studium  

Det er med andre ord et stort og komplekst tema, men det er likevel svært givende og samfunnsnyttig. 

Det er virkelig et springbrett man kan bruke til å skape endring, dersom man jobber hardt og er god til å kommunisere rundt helse. Dette lærer man selvsagt også gjennom studiets første år, der vi er innom fag som sosiologi, psykologi og kommunikasjon.

Dyktige lærere

En annen god grunn til å velge folkehelse ved Høgskolen i Innlandet er en svært dyktig lærerstab, som ikke bare er ekstremt engasjerte og interesserte i sine fagfelt, men de evner også å formidle denne kunnskapen på en god, enkel og oversiktlig måte. 

Åpner dører

Dersom du har lest om studiet og synes det virker spennende, kan jeg trygt anbefale deg å gi masteren en sjanse. Det vil garantert bli både givende for egenutvikling og ikke minst åpne en rekke nye dører i karriereløpet. 

Men aller først, ha en deilig sommerferie!

 -Andrea

Publisert: .
Sist endret: .