Derfor bør du velge Elverum som studiested

Er du interessert i idrett og helse? Liker du i tillegg å være nær skog og mark og ønsker et tett studentmiljø rundt deg? Da bør du velge Elverum som studiested!

I august 2018 møtte jeg Elverum som studentby for første gang. Jeg har vært i Elverum mange ganger tidligere, men den sommeren ble jeg kjent med byen fra et studentperspektiv. Under fadderuken var vi på en del plasser rundt omkring og en helt annet verden åpnet opp for meg. Elverum har vist seg å være mye koseligere og har mye mer å by på enn jeg først trodde.

Elverum ligger sør i Innlandet fylke, cirka 30 km fra Hamar og 140 km fra Oslo. Å være student her innebærer blant annet nærhet til natur, men også enkel forbindelse til alle landsdeler. I tillegg har Elverum et tett studentmiljø med mange likesinnede.

Fakultetet for helse- og sosialvitenskap samler cirka 1500 idrettsglade og helseinteresserte studenter. Ønsker du også å studere idrett, sykepleie, tannpleie eller folkehelse så anbefaler jeg deg å vurdere Elverum som ditt nytt hjem for de neste årene.

20210426_195953

Litt lite folk på Terningen Arena for tiden, men vi håper at det blir mer og mer i tiden fremover

Slik er det på studiested Elverum

Studiestedet er lokalisert i en flerbruksbygning som heter Terningen Arena. Her finner du blant annet treningssenter, idrettshall, turnhall med klatrevegg, tannklinikk og hjelpemiddelsentral. Jeg har vært på alle de seks studiestedene som tilhører Høgskolen i Innlandet, og jeg synes at Studiested Elverum er det fineste.

Det er moderne, stort og lyst med veldig fine fasiliteter. Det inkluderer grupperom, kantine, bokhandel og alt er godt tilrettelagt for studentene. Idrettshallen er vel utstyrt, uteområdet inkluderer fotballbane, tennisbane og friidrettsbane. Sykepleie og tannpleie-studentene har egen øvingsavdeling for praktisk undervisning. Det er veldig stort og gratis parkering til studentene, og det er bare rett og slett god plass overalt.

Bygningen kan virke som en labyrint de første dagene og det kan ta litt tid å finne fram. Dette er noe de fleste erfarer, men man lurer fort hvor de ulike klasserommene er.

Dette ser du fra inngangen

Lærerne og studentmiljøet

På Studiested Elverum er det som regel rundt 40-50 studenter på hvert kull, unntatt på sykepleie, men der er de delt i grupper på cirka 20. Dette gjør at man kan bli bedre kjent med lærerne og lærerne kan også bli bedre kjent med oss. Som jeg har opplevd det så er de faktisk nysgjerrige på en positiv måte og vil gjerne vite litt mer om studentene. Stemningen er alltid veldig avslappet, samtidig som alle viser respekt. Det er et læringsmiljø der man tørr å prøve seg og får alltid konstruktive tilbakemeldinger. Lærerne er faglig sterke og de er lett å komme i kontakt med hvis man har spørsmål eller lurer på noe.

Når det gjelder studentmiljøet så er det hyggelig og folk hjelper hverandre hvis det trengs. Studentsamfunnet i Elverum (STUE) er flinke til å holde humøret oppe med ukentlige quiz. Det er i tillegg flere arrangementer tilpasset de ulike årstidene som oktoberfest, halloween eller juleball.

I tillegg skal SINN komme med bredere aktivitetstilbud til høsten som først og fremst skal fokusere på førsteårsstudenter og sikre muligheter for møteplasser. Det kan jo bli veldig skummelt å starte studiene på et helt nytt sted i disse tider uten å kjenne noen. Jeg kan nesten ikke forestille meg hvordan dette kan føles, men jeg ønsker bare å gi deg beskjed om at i Elverum blir du godt ivaretatt.

Mange som har ofte time i idrettshallen

Å bo i Elverum

Å bo i Elverum er veldig praktisk grunnet korte avstander og relativt lave leiepriser. SINNs studentboliger er veldig fint plassert midt imellom høgskolen og sentrum. Det tar cirka 10 minutter å gå begge veier. I tillegg ligger skysstasjonen 2 min unna. Det finnes også veldig mange kollektiver og leiligheter på det private markedet. Da kan man ofte bo enda nærmere naturen og bli bedre kjent med byen. Studentene her bruker oftest sykkel som fremkomstmiddel, spesielt om våren og høsten.

Elverum har også en del koselige spisesteder og kafeer, kjøpesentre, treningssentre, kino, bowling og alt man trenger. Byen er plassert langs Glomma, så du vil finne en sti langs elva som kan benyttes både for spaser- eller løpetur men også for sykling. Ønsker du å ta en piknik, bade, eller bare få litt frisk luft i nærheten av sentrum så kan du gå til Prestøya i Skogsmuseet. Elverum har også en hoppbakke, som er oftest brukt som treningsplass, med mange fine skiløyper og turstier i nærmiljøet og svømmehall. Liker du å kjøre alpint så kan du velge mellom Trysil og Budor.

Det er også koselig med Elverum at du ofte møter kjente ansikter både i butikker og andre steder i byen. Det har mye å si for meg.

Publisert: .