Language: NOR | ENG

Debatten 2020

Vi er endelig tilbake på skolen og hverdagen er nesten som normal igjen, sett bort fra smittevernreglene. Jeg har begynt på mitt tredje og siste år på TV-skolen, og vi er godt i gang med Debatten som arrangeres denne uka. Tema er «rasisme i Norge».

TV-skolen har mange prosjekter gående i løpet av de tre årene man studerer her. Det første prosjektet tredjeklassingene skal gjennom er «Debatten». Dette er et prosjekt som kanskje sier seg selv. Årets tema er «rasisme i Norge», og vi skal samle et knippe mennesker som skal debattere noen undertemaer knyttet til rasisme i Norge. På programmet står blant annet Black lives matter, mediedekning og skjult rasisme. Navnet på årets debatt er Motsvar. 

I kjølvannet av drapet på George Floyd, blusset Black lives matter-bevegelsen(startet i 2013) opp på nytt, og spredte seg denne gangen til hele verden. Vi har hatt demonstrasjoner i flere store norske byer, samt underskriftskampanjer og nettrender som #blackouttuseday. Vi lager en debatt om rasisme i Norge fordi vi ser at dette er en viktig debatt å ta. Selv om vi lever i 2020 betyr det dessverre ikke at vi er kommet lengre enn vi var i for eksempel 1992

Debatten er et samarbeid på tvers av alle linjene i tredjeklasse. Ledelse, enkamera og flerkamera går sammen og lager to direktesendte programmer. Enkamera-gjengen lager innslag som skal sendes underveis, mens flerkamera sørger for at alt blir filmet, streamet og at teknikken går rundt. Vi på ledelse(med hjelp fra enkamera-regi) sørger for manus, booking og har det overordnede ansvaret for hele debatten. Jeg har skrevet om det mange ganger før, men dette viser hvor mange mennesker det trengs for at en flerkameraproduksjon skal gå rundt. Totalt er vi rundt 60 mennesker, og alle har en jobb de må gjøre i forkant eller under sendingen. 

120008750_1267352373610213_4752382837528923460_n

Flerkamera-gjengen er i gang med å lage scenografi, og sette opp lyd og lys!

Mitt ansvar under dette prosjektet er sosiale medier. Jeg har ansvar for Facebook og Instagram, og promotering på disse sidene. SoMe (sosiale medier) er ikke noe vi får direkte undervisning i, og det er noe vi får veldig frie tøyler til å utforske selv. Vi er jo også en generasjon som har vokst opp med sosiale medier, så mange av oss er ganske drevne på når man bør poste, hvordan man bør legge opp innlegg og hvem man skal nå ut til.

120008751_1038451626614486_7799605609863477956_n

Rasisme er et vanskelig, men utrolig viktig tema. Derfor er det viktig å skape debatt om det, og ha en dialog om hvordan rasisme fungerer, hvordan det oppleves og hva konsekvensene er. Selv har jeg ingen personlig erfaring med rasisme selv, noe som gjør min posisjon enda mer utfordrende. Jeg kan ikke vite hvordan det er, men jeg kan dele andres oppfatninger og opplevelser med rasisme. Jeg oppfordrer alle til å følge med på når programmet og gjester blir sluppet i løpet av de nærmeste dagene, og ikke minst selvfølgelig se på debatten! 

Alle kan følge oss på Facebook og Instagram. Jeg anbefaler dere også å sjekke ut motsvar.com for enda mer informasjon om hva rasisme er og hvordan det har utviklet seg de siste 300 årene. Her kan dere også sende inn spørsmål eller meninger før debatten sendes. Sendingene blir streamet 24 og 25 september, både på nettsiden vår og Facebook! Etter at debatten er ferdig skal vi videre til Dølajazz og Gameshow, noe jeg gleder meg utrolig mye til!

-Stine, 3. året TV-ledelse

Publisert: .
Sist endret: .