Language: NOR | ENG

De fem beste tingene med Spillskolen

Det er mye å glede seg over som student ved Spillskolen. Her får du en oversikt over det jeg setter aller mest pris på, samt forskjeller og likheter mellom studiene. Visste du alt dette? 

I august 2020 så startet jeg på  bachelor i animasjon og digital kunst. Bacheloren er lagt til Høgskolen i Innlandets institutt for spillutdanninger eller Spillskolen som vi kaller det. Studiet lokalisert til studiested Hamar.

På Spillskolen er det to forskjellige bachelorgrader du kan ta, bachelor i animasjon og digital kunst som jeg tar og bachelor i spillteknologi og simulering. Disse bachelorene er veldig tett knyttet opp mot hverandre, samtidig som man lærer veldig forskjellige ting. 

Animasjon og digital kunst

På animasjon fokuseres det mest på det visuelle, som hvordan jobber man med karakterdesign eller for eksempel hvordan animerer man at noen går på en trist måte. Man har egne fag i blant annet tegning og animasjon som spillteknologi ikke har.

Spillteknologi og simulering

På spillteknologi rettes oppmerksomheten litt mer mot det tekniske aspektet ved spilldesign. Som hvordan fungerer en game engine og hvordan koder man? På spillteknologi har de egne fag i matematikk og programmering som animasjon ikke har. 

Likheter mellom de to studiene 

I tillegg har begge linjene noen felles fag og flere felles prosjekter. I andre semester som jeg startet på nå i januar så har vi fått en gruppeoppgave på tvers av linjene som skal gå over hele semesteret hvor vi skal lage et 3D spill sammen. En kjempespennende oppgave som jeg tror alle gleder seg til. 

Det beste med Spillskolen 

Det er vanskelig å bare holde seg til fem gode ting ved Spillskolen, men jeg skal prøve å oppsummere de aller beste tingene ved å studere her.

Alle er opptatt av spill

For første gang i mitt liv er jeg omringet av mennesker som deler den store interessen for spill, animasjonsfilmer og tegning som jeg selv har! Det er noe litt magisk med å sitte i et fullt klasserom og høre at alle rundt deg er like engasjert i interessene dine som du selv er. Mange opplever kanskje at vennene ikke forstår hvorfor filmene fra Studio Ghibli er så gode og spesielle, eller kanskje du har fått høre av foreldrene dine at spilling bare fører til spillavhengighet og ikke er noe bra. Men her på Spillskolen vil du nesten garantert møte venner som liker det samme som du. 

Lærerne bryr seg om studentene

Lærerne har like lyst til at du skal lykkes som du selv har. Jeg opplever lærerne som oppriktig engasjerte og investerte i både faget og studentene. I tillegg har alle lærerne masse erfaring fra feltet de underviser. De er kunnskapsrike, og mange av dem er utrolig morsomme og byr på seg selv. Når lærerne er engasjerte smitter det over på studentene og skaper et godt studiemiljø, så det er jeg utrolig takknemlig for. I tillegg til de gode lærerne så er Hamar navlen for spilldesign i Norge, så her har man alt man trenger av ressurser for å bli dyktig. 

Moderne fasiliteter

Spillskolen har Norges (om ikke også Nordens) største og mest moderne motion caption studio! Et enormt greenscreen rom, stappet med teknologi som blant annet motion caption drakt, hvor man kan kle på seg drakten og spille inn bevegelser. Etterpå kan bevegelsene for eksempel brukes til å lage animasjoner for en karakter du selv har laget i 3D. Råkult om du spør meg.

Stort læringsutbytte

Noe av det aller beste med Spillskolen er jo selvsagt alt man lærer og skal gjøre mens man går her. Dette semesteret skal vi som nevnt lage vårt første 3D spill, i tillegg har vi mange andre gøye og spennende prosjekter vi får være med på. Det er utrolig gøy og spennende å jobbe tverrfaglig slik vi nå gjør mellom de to bachelorene. Da får man virkelig utnyttet ferdighetene som de forskjellige studentene har og man får laget ting man aldri hadde klart å lage på egenhånd.

Jeg som er mer kreativ enn teknisk synes det er kjempeflott å jobbe med noen som er gode på det tekniske slik at jeg kan fokusere på mine oppgaver og gå mer i dybden på dem.

Spillskolen åpner mange dører

Og sist, men ikke minst så kan jeg ikke avslutte denne listen uten å nevne alt det spennende man kan gjøre når man er ferdig her! En tidligere student jobber for eksempel i dag i Los Angeles med å lage skins for League of Legends. Andre har gått videre til å opprette egne spilldesign-bedrifter. Etter at man har gått her kan man bli concept artist, spilldesigner, 3D modellerer, animatør, programmerer, spillutvikler, programutvikler og mye mer. Man må nødvendigvis ikke jobbe med spill heller. Man kan for eksempel ende opp med å jobbe innen film eller teknologi. 

Mulighetene er i hvert fall mange når man går på Spillskolen, både underveis i studiet og etter fullførte studier. Jeg gleder meg masse til å fortsette med studiene, og om du kjente at det kriblet litt i magen når du leste noe av dette så håper jeg du søker deg inn til Spillskolen til høsten! 

Publisert: .
Sist endret: .