Bachelorgraden er snart fullført - hva nå?

Siste eksamen er levert, og snart er bachelorgraden i boks! I semesterets siste innlegg forteller jeg om mine fremtidsplaner.

Det er snart tre år siden jeg flyttet fra Bergen til Rena for å studere bachelor i eiendomsmegling. Tiden som student har vært lærerik, spennende og ikke minst gøy. I løpet av studieårene mine har jeg lært mye om bransjen jeg skal inn i - alt fra salgsprosessen til selve boligmarkedet.

For meg er det ganske surrealistisk at jeg nå skal ut i arbeidslivet selv! Jeg er nervøs og redd, men jeg er mest spent! Jeg er klar til å tre inn i arbeidslivet og begynne å jobbe, samt lære enda mer om hvordan eiendomsmegling fungerer i praksis.

Dette skal jeg gjøre

Nå etter fullførte studier kommer jeg ikke til å flytte hjem igjen til Bergen. Jeg flytter faktisk til Lillestrøm sammen med samboeren min. Jeg har ikke skrevet om det før, men jeg har faktisk vært så heldig og fått meg jobb.

I dag jobber jeg som medhjelper hos Eiendomsmegler 1 avdeling Lillestrøm. Så langt har jeg blant annet fått innsikt i hvordan tinglyste dokumenter ser ut, lært å lage salgsoppgaver/e-takst og fått være med kollegaene mine ut på kundemøter. Alt er spennende, men det å følge kollegaene mine ute i felt er så lærerikt! Medhjelper-perioden blir en slags observasjonsperiode der jeg følger ulike meglere på kontoret slikt at jeg kan finne min egen «meglerstil».

Jeg kommer til å jobbe som medhjelper helt til bachelorgraden er godkjent. Så snart jeg får vitnemålet fra Høgskolen i Innlandet blir jeg eiendomsmeglerfullmektig! Da begynner moroa med å jobbe og få inn egne oppdrag!

Planen fremover er å være fullmektig i to år, og få godkjent eiendomsmeglerbrevet av Finanstilsynet og bli ansvarlig megler. Veien etter det er jeg derimot usikker på, men det fokuserer jeg ikke på nå. Akkurat nå ser jeg bare frem til å ta fatt på arbeidslivet og ta en velfortjent sommerferie når den tid kommer!

Takk for meg

Det har vært en glede å være student, men også å representere høgskolen på sosiale medier og skrive her på Studentbloggen. Jeg håper at mine innlegg har vært lærerike og gitt relevant informasjon til deg som vurderer å søke eiendomsmegling. Til slutt vil jeg ønske mine medstudenter og lesere en nydelig sommer når den tid kommer!

Takk for meg!

- Alexandra.