Language: NOR | ENG

AR- og VR-miljøet på Hamar

Mange aktører har de siste årene gått sammen om å satse på VR og AR. Mathilde har blogget om den spennende utviklingen.

De siste årene har mange aktører gått sammen for å satse på VR og AR i Hamar. EON Reality, en amerikansk, multinasjonal kunnskapsoverføring av Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR), har ikke bare etablert kontorer og showroom, men også satt i gang  årsstudiumet VR og AR som jeg selv har søkt på til høsten. Studiet er en praktisk og fremtidsrettet utdanning på heltid over ett år i Hamar.

VR og AR på Hamar er i stadig utvikling og blir bare større og større. Samtidig som EON Reality etablerte seg, ble det i samarbeid med Høgskolen i Innlandet, kommunen, fylkeskommunen og Hamarregionen Utvikling bygd og investert over 50 millioner kroner i et kraftsenter innen VR.

Interessen for VR og AR vokser bare mer og mer. Facebook, Google, Apple og Microsoft har til nå investert ganske mye i VR og AR. Tenk på 360 graders videoer, bilder og ikke minst bilder som vises i 3D.

Selv synes jeg dette er utrolig spennende, og jeg gleder meg til å se hvor langt VR og AR vil gå. Spesielt glad er jeg for at nettopp Hamar er blitt plukket ut som representant. For meg som allerede har studert her i tre år er det midt i blinken å fortsette med VR og AR for å utvide læringen og ikke minst horisonten. Dette studiet vil for meg også eventuelt åpne døren for flere spennende arbeidsplasser i fremtiden. Hvem vet, kanskje en gang i fremtiden vil en bachelorgrad i VR og AR på Hamar bli en mulighet?

Publisert: .
Sist endret: .