Language: NOR | ENG

Appene studenter har nytte av!

Som student er det ikke alltid like lett å holde styr på alt. Derfor har jeg nå samlet en liten liste over apper som kan hjelpe deg når et nytt semester nå settes i gang. 

Studentkalenderen

Jeg ble aller først introdusert til denne appen rundt studiestart da vi ble tildelt studentkatalogen, og ganske så raskt tok jeg den i bruk. I appen var det mange rabattkuponger, men også mulighet til å skrive notater og planlegge. Det samme kan du gjøre i appen. Der finner du rabattkuponger, informasjon, hjelp med karrierevalg, får tilgang til lekseplanlegger, og i tillegg kan du delta konkurranser. Hvem vet, kanskje er du heldig? Selv har jeg brukt appen mest for å benytte meg av kupongene, men den kan brukes til så mye mer! Denne anbefaler jeg sterkt til alle som er studenter.

Student ID

Denne appen har ingen annen hensikt enn å fungere som studentkortet ditt. Istedenfor å måtte drasse rundt på studentbeviset i lommeboken, kan du bare ta frem mobilen og vise dersom det er kontroll eller lignende. Dessverre kan du ikke bruke kortet til å låse deg inn på grupperom eller lignende som du kan med det fysiske kortet, men den er veldig grei å ha tilgjengelig.

Mattilbud

Som en studerende sunnmøring er jeg i overkant opptatt av å spare. Jeg tror og håper at jeg er flink til å spare, og til å hjelpe meg med dette bruker jeg appen Mattilbud. Her får du tilgang til alle de forskjellige tilbudsbrosjyrene som matbutikkene sender ut. Dette gjør det mye enklere å planlegge middager og handleturer.

Notater

Som et lite tillegg til kategorien over, kommer en app som mest sannsynlig alle mobiltelefoner kommer med - nemlig notater. Her skriver jeg nemlig handlelister. Det trenger ikke nødvendigvis å være handleliste til mat, men her skriver jeg opp alt jeg må huske på å gjøre eller huske på å kjøpe inn. Dermed gjør jeg det litt enklere for meg selv å ha kontroll over hva som mangler. 

LinkedIn

Nå er det ikke lenge siden jeg begynte å ta i bruk LinkedIn. Men LinkedIn er et sosialt nettverk som fokuserer på nettverksbygging og karriereutvikling. På LinkedIn kan du laste opp CV-en din, søke jobber, knytte kontakter innenfor bedrifter og legge ut oppdateringer angående hva du gjør, har gjort eller kanskje hva du skal gjøre. Så om du er interessert i en spesiell bedrift å jobbe for, kanskje du kan ta en titt på profilene til de ansatte og prøve å knytte kontakt? Mulighetene er mange! 

View INN

Som en liten bonus tenkte jeg å anbefale appen View Inn. Spesielt dersom du har tenkt å søke deg til Høgskolen i Innlandet eller studerer her allerede, og kanskje trenger en oppfriskning over hva som befinner seg hvor her på høgskolen. Til denne appen trenger du et bilde av logoen til høgskolen, som du kan finne her. Når du bruker kameraet og fokuserer på logoen, vil en 3D-modell av skolen dukke opp men knappenåler som du kan trykke på. Når du har trykket på en av disse, vil du bli tatt med inn i et 360° bilde som viser hvordan det ser ut der du trykket deg inn! 

Dette er apper som jeg personlig har fått god bruk for hittil, og som jeg tar i bruk ganske ofte. Jeg håper noe av dette har kommet til nytte. Ellers vil jeg si god jul og godt nyttår, og lykke til med 2020. 

Publisert: .
Sist endret: .