Language: NOR | ENG

Alt du trenger til det nye semesteret

Nytt semester er rett rundt hjørnet, og for enkelte har det allerede begynt. Derfor ønsker jeg å gi dere en huskelapp på alt man trenger og noen tips for å bli motivert til det nye året. 

Hei alle sammen og godt nyttår! Etter en måned juleferie er jeg nå tilbake på Lillehammer. Julen har bestått av fine kvelder med venner og familie, litt jobbing og masse avslapping. Det har vært en deilig måned hjemme, men nå føler jeg meg veldig klar for å komme tilbake til hverdagen og de faste rutinene igjen. Dette er hva du må huske før semesterstart og hva jeg personlig har gjort av forberedelser for å motivere meg til et nytt semester. 

Har du husket å registrere deg for vårsemesteret? 

Hvis ikke,  gjør du det her.  

Både registrering og betaling av semesteravgift er avgjørende for at du beholder studieplassen din. Husk at fristen for dette er 15.januar. 

Pensumlista

Gå gjennom pensumlista og kjøp det du måtte trenge. For dere som bor i Lillehammer anbefaler jeg å melde deg inn i Facebookgruppen «Kjøp & salg av pensum HINN: Lillehammer» Her kan du selge egne eller kjøpe andre sine brukte bøker. På denne måten kan du spare mange hundrelapper. Husk også å laste ned Akademika appen. Med denne får du hver femte bok til 50 prosent. 

Skaff deg en oversikt og skriv ned viktige datoer

Det kan være lurt å allerede nå skaffe seg en oversikt over eksamensdatoer, innleveringer, obligatoriske forelesninger og andre viktige dager i semesteret. Skriv det ned og lag en plan for lesedager. Da slipper du kanskje skippertak i siste liten! 

Storstipend

I løpet av januar vil storstipendet komme fra Statens lånekasse for høyere utdanning. En stor sum, men som skal dekke mye. Jeg vil anbefale deg å sette av et beløp på en sparekonto istedenfor på kjøpesenteret! De neste månedene der stipendet ikke er like stort kan det komme godt med å ha noen ekstra kroner på en sparekonto. 

Hva har jeg gjort for å øke motivasjon til det neste semesteret?

Etter en periode med ferie og avslapping kan det for enkelte være en brå overgang når man starter opp med studier igjen. Men det er flere grep du kan gjøre for å øke motivasjonen. 

Gjøre det koselig i hybelen

Når jeg har det ryddig og fint rundt meg får jeg det også ryddig i hodet. Jeg tviler på at jeg er den eneste! For meg var det å gjøre noen små endringer i hybelen og få det koselig der jeg bor noe som gjorde det motiverende å komme tilbake. 

81255914_2415920178718660_2670644856887443456_n

Almanakk

Jeg er en som elsker å planlegge og som liker å skrive ned planene mine på papir istedenfor mobil. Å gå til innkjøp av en almanakk er en super måte å holde oversikt på alt man skal rekke i en travel hverdag. 

82119783_1226352407557203_4214513852647211008_n

Finn noe å se frem til

Studiehverdagen kan ofte føles stressende og slitsom. Derfor liker jeg å planlegge koselige ting for å ha noe å se frem til. Jeg har allerede blant annet bestilt konsertbilletter, invitert til pizzakveld og funnet helger der jeg får besøk av venner hjemmefra. Mye av det sosiale skjer jo spontant, men jeg synes at det å ha noe å glede seg til hjelper på motivasjonen. 

 Jeg er veldig spent på hva som venter dette vårsemesteret og klar for å ta fatt på nye utfordringer. Jeg gleder meg til å dele mer om studiet mitt med dere fremover!

 Klem, Amanda. 

 

 

 

 

Publisert: .