Language: NOR | ENG

Året som har gått

Det føles som om jeg begynte i går, men tenk det, jeg er snart ferdig med mitt andre år som student på grunnskolelærerutdanningen for 5-10 trinn. Her oppsummerer jeg året og tanker om det hvordan året har vært. 

Det første jeg tenker på er praksisen. For i år hadde vi praksis på ungdomsskolen for første gang, og det var faktisk større forskjell fra barneskolen til ungdomsskolen enn det jeg hadde trodd. Det som sjokkerte meg mest er måten man bygger relasjoner på. På ungdomsskolen erfarte jeg at man måtte jobbe mye mer for relasjonene enn det jeg måtte med elever på barneskolen. 

En annerledes praksis 

Den siste praksisen ble selvfølgelig noe annerledes på grunn av koronaviruset. Likevel fikk jeg personlig mye ut av praksisen, til tross for fiktive elever. Jeg lærte meg å lage klassenotatbok i OneNote, tenke enda mer på tilpasninger og å lage digitale undervisningsopplegg. Denne lærdommen er garantert noe jeg får brukt for siden.

Min erfaring med studier hjemmefra

Jeg må selvfølgelig trekke fram perioden med hjemmekontor, noe som jeg trives svært godt med. Å jobbe med pensum i eget tempo, samtidig som det er noen digitale forelesninger passer meg utmerket. Selvfølgelig savner jeg vennene mine og det å diskutere pensum, men det kan faktisk gjøres over nett også! I framtida håper jeg vi får en blanding av fysisk oppmøte og nettundervisning. Enkelte korte forelesninger er det jo like praktisk å ta over nett.

 

Mitt sosiale liv som student

Dette året har jeg utvidet vennekretsen min noe, noe som jeg er svært takknemlig for! Flere gode studievenninner gjør studiehverdagen lettere! Jeg har også tilbragt mer tid med vennene jeg hadde fra før av, og håper sommeren fortsetter slik.

Muntlig eksamen på nett

Jeg har også fått prøvd å ha eksamen i naturfag muntlig over nett. Internett og andre teknologiske duppedingser funket utmerket, så sett bort ifra et vanskelig spørsmål eller to, er jeg kjempefornøyd.

Som på et hvilket som helst annet område i livet har motivasjonen kommet og gått. Noen perioder har selvfølgelig vært tyngre enn andre, men alt i alt har det gått greit. Motivasjonen for neste semester er allerede på plass. Da skal jeg bytte studiested, ha praktiske fag og studere med gode venninner. Jeg skal nemlig ha mat og helse på Elverum, som du kan lese om her. Jeg gleder meg!

Publisert: .
Sist endret: .