Language: NOR | ENG

Å studere det man brenner for

Hei alle sammen ! Mitt navn er Amanda. I august flyttet jeg til Lillehammer for å studere barnevern. Fremover skal jeg blogge for HINN, og jeg starter med å skrive om studievalget mitt slik at dere blir litt bedre kjent med hvem jeg er! 

Jeg er 20 år og kommer fra Asker, og flyttet til Lillehammer til studiestart i august. Vennene mine beskriver meg som omsorgsfull og empatisk, men mener også at jeg har en tendens til å overtenke ting. Jeg har som regel et smil om munnen, noe jeg også prøver å smitte over på de jeg omgås. Jeg bor for meg selv i en kjellerleilighet og hverdagen går for det meste ut på å studere, sove, vaffelonsdag med venner og litt Netflix her og der. Ellers er jeg aktiv frivillig for SOS-barnebyer og er med i nasjonal ledergruppe for UngSOS. Jeg holder også foredrag om viktigheten av å gjøre noe for andre. Det at jeg nå studerer  Bachelor i barnevern handler om at jeg ønsker å kunne leve av det jeg brenner for, en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Selv om jeg alltid har visst at det er barnevernspedagog jeg ønsker å bli, er det flere grunner til at jeg faktisk endte opp her på studiested Lillehammer. 

Profilbilde av Amanda Westerheim

Amanda flyttet i august 2019 til Lillehammer for å studere.

Jeg var aldri den i klassen som fikk de beste karakterene eller sa mest i timen, og jeg mestret aldri fag som for eksempel matte eller naturfag. Interessen var der aldri, og dermed slet jeg med å få de resultatene jeg ønsket. På videregående bestemte jeg meg derfor for å gå en litt annen retning enn det som var sosialt forventet i Asker. Jeg begynte på en yrkesfaglig skole under linjen helse og oppvekstfag, med fordypning innenfor barn og ungdom. Det var et sjokk for mange, men endte med å bli ett av de viktigste valgene jeg har tatt for meg selv. Da jeg gikk på barn og ungdom hadde jeg fag som virkelig interesserte meg. Fag som ble til hjertesaker og noe jeg følte sterk mestring i. Etter to år der fikk jeg den endelige bekreftelsen på at jeg skulle bli barnevernspedagog og at drømmen skulle følges. 

Vaffelonsdag er en del av studenttilværelsen.

En annen grunn til at jeg ønsker å bli barnevernspedagog er fordi jeg gjennom årene mine på videregående hadde en miljøarbeider som ble veldig viktig for meg. Siden den tid har min store drøm vært at jeg skal ha like stor betydning for ungdom som det Renate hadde for meg. 

Nå er jeg snart ferdig med første semester, og nesten hver dag får jeg bekreftet at det å begynne på Bachelor i barnevern var et riktig valg for meg. Så langt trives jeg godt og jeg ser frem til fortsettelsen. 

Klem, Amanda. 

Publisert: .