Language: NOR | ENG

Blogginnlegg

Hvilken lærerutdanning skal man velge?

Det er mange valgmuligheter om du ønsker å utdanne deg til lærer ved studiested Hamar. Trine retter oppmerksomheten mot masterutdanningene, og svarer på de vanligste spørsmålene for å hjelpe deg med studievalget. 

Barnevern eller sosialt arbeid?

Forskjellen mellom på barnevern og sosialt arbeid kan være vanskelig å forstå. Jeg hører ofte om dem som står mellom å skulle begynne på det ene eller det andre. I dette innlegget skal jeg prøve å gjøre valget litt enklere, ved å se på forskjeller og ulikheter mellom de to studieretningene. 

 

De mest stilte spørsmålene på utdanningsmessene

De siste ukene har jeg fått mange spørsmål om spillstudiene ved Høgskolen i Innlandet under utdanningsmessene i Lillestrøm, Trondheim og Oslo. Svarene på de mest stilte spørsmålene jeg har fått får du her.

En liten omvisning på studiested Rena

Høgskolen i Innlandet har totalt seks studiesteder: Blæstad, Elverum, Evenstad, Hamar, Lillehammer og Rena. Alexandra presenterer i dette blogginnlegget studiested Rena. 

Veien etter barnevernsutdanningen

Jeg blir ofte spurt om hva jeg skal jobbe med. Det er et spørsmål som normalt kommer med i det man påbegynner et studie. Folk er nysgjerrige, vil høre og lære. Men hva kan man egentlig jobbe med som barnevernspedagog?

Hvilken type lærer skal jeg bli?

Det finnes mange forskjellige typer lærerutdanninger – barnehagelærer, grunnskolelærer og lektor. Men hva er forskjellen på dem, og hvordan bestemmer man seg for hva man skal velge?

Slik er det å studere på Elverum

Elverum er et av studiestedene tilknyttet Høgskolen i Innlandet. Vet du hvor det ligger?  I dette innlegget vil jeg skrive om hvordan det er å studere her, og hvordan studiestedet ser ut.  

Hva kan man egentlig bli på TV-skolen?

Tv-skolen ved studiested Lillehammer tilbyr fem ulike studier. Stine har sett nærmere på hvilke yrker hun og medstudentene kan velge blant når de skal ut i arbeidslivet, og hvilke kvalifikasjoner man bør ha for disse yrkene. 

Noen enkle mattips

Det er ikke alltid like lett å briljere på matfronten når man skal holde seg til studentbudsjettet. I dette innlegget serverer jeg noen såkalte life hacks – eller mat hacks. Det er rett og slett noen smarte ting du kan prøve ut på kjøkkenet. 

Å gjøre noe for andre gjør noe med deg

For noen år siden fikk jeg oppleve hvor vanskelig livet kunne være. Samme år fikk jeg også oppleve hvordan det kunne føles litt lettere. Både for meg selv, og for andre. Med dagens innlegg ønsker jeg å formidle viktigheten av å se og hjelpe andre og eget utbytte av frivillig arbeid.