Language: NOR | ENG

Blogginnlegg

Dette kan du gjera etter endt grad

Snart ferdig med graden din? Etter mange år på skule står du der med graden din, men skal du bruke den i arbeidslivet eller fortsette med noko anna? I dette innlegget kan du lese nokre forslag på kva ein kan gjere. 

En vanlig uke på lærerutdanningen

Mange lurer ofte på hvordan en vanlig uke på grunnskolelærerutdanninga for 5-10. trinn ser ut. Det skal jeg i dagens blogg gi dere et innblikk i.

Hvordan er det å bo alene?

Helt siden jeg flyttet til Lillehammer høsten 2019 har jeg bodd alene. Her deler jeg mine erfaringer og gir deg noen tips slik at du kanskje kan føle deg litt mindre alene som aleneboende.

Kosthold som gir energi

Et sunt kosthold er svært viktig for energibalansen og for at hjernen skal fungere optimalt, noe som er avgjørende for oss studenter. Hvordan jeg som student implementerer Helsedirektoratets kostråd i hverdagen kan du lese om her.

Hvorfor søke TV-skolen

Har du tenkt eller vurdert å søke TV-skolen? I dette innlegget forteller jeg om mine tanker før jeg søkte, og hva jeg tenker om det nå som jeg snart har fullført mine studier. 

Min fremtidige drømmejobb

Jeg er en person med mange drømmer. Jeg dagdrømmer ofte om hvordan fremtiden min kan se ut og jeg synes alle mulighetene jeg har fremover er utrolig spennende. Hva er det jeg drømmer om å jobbe med i fremtiden?

Slik var det for meg å søke studier i Norge

Noen år etter at jeg erfarte hvordan det var å være universitetsstudent i Romania og Ungarn, bestemte jeg meg å søke utdanning i Norge. Denne avgjørelsen kommer jeg aldri til å angre på.

Bachelor på to år

Jeg tar bachelorgraden min ved Høgskolen Innlandet på to år – fordi jeg har tatt noen fag fra før. Har du tatt noen emner ved en høgskole eller universitet som du ikke vet helt hva du skal gjøre med? Kanskje du kan gjøre det samme som meg!

Slik var det for meg å søke høyere utdanning

Nå er det snart to år siden jeg søkte høyere utdanning og når jeg nå ser tilbake på beslutningen er jeg veldig fornøyd med studievalget mitt. Hvorfor bachelor i ledelse og markedsføring var et godt valg for meg kan du lese om her. 

Det faglege på agronomi dette semesteret

Under covid-19 er det utfordrande å få det faglege utbyttet som ein elles får. Sjølv om høgskulen, førelesarane og emneansvarlige gjer det dei kan for at det ska likna det vanlege. 

Hva om arbeidshverdagen blir for tøff?

Som barnevernstudent bekymrer jeg meg tidvis for om jeg er i stand til å takle det som venter etter fullførte studier. Vil jeg klare å håndtere den fremtidige arbeidshverdagen? Praksisen til høsten blir et viktig hjelpemiddel på veien. 

Det er DITT studievalg

Hva er viktig for deg når du skal velge studier til høsten? I dette innlegget gir jeg deg et innblikk i mine tanker om studievalg, samt en oversikt over faktorer jeg mener ikke bør få påvirke valget ditt.