Language: NOR | ENG

Blogginnlegg

Mitt inntrykk av emnet mat og helse

Nå er jeg cirka halvveis i mat og helse, og jeg tenkte i dag å dele mine tanker om dette emnet. Det som også er rart å tenke på er at til jul er jeg halvveis i utdanningsløpet mot å bli  grunnskolelærer for 5-10 trinn. Tida flyr altså!

Verdens lærerdag

Den 5. oktober hvert år er det verdens lærerdag. En dag for å markere læreryrket, lærerens unike rolle og læreren selv. Viktigheten av læreryrket og mine forventninger til lærerrollen er tema for dagens blogginnlegg. 

Matutstilling med mat fra naturen

Endelig er skoleåret i gang! Jeg har begynt på mitt semester med mat og helse på Elverum. I dette blogginnlegget skal jeg fortelle dere om matutstillingen vi hadde forrige torsdag.

Året som har gått

Det føles som om jeg begynte i går, men tenk det, jeg er snart ferdig med mitt andre år som student på grunnskolelærerutdanningen for 5-10 trinn. Her oppsummerer jeg året og tanker om det hvordan året har vært. 

Eksamensperioden på grunnskolelærerutdanningen

I dag er det to uker til min første av totalt to eksamener før sommerferien. Når man går grunnskolelærerutdanning for 5-10. trinn har man ofte to fag, med egne eksamener. I dette blogginnlegget skal jeg fortelle om eksamensperioden min.

Mat og helse som del av lærerutdanningen

Å lage mat er noe jeg setter stor pris på. Men hvorfor valgte jeg mat og helse som del av studieløpet mitt, og hvilke forventninger har jeg? Det er noen av spørsmålene jeg prøver å svare på i dette blogginnlegget. 

Derfor endte jeg opp med lærerstudier på Hamar

Allerede 15. april er søknadsfristen for å søke høyere utdanning. Tenk så spennende, men akk så vanskelig! Hva og hvor skal man søke seg til? Det håper jeg du har bestemt deg for nå. I dette innlegget forteller jeg om hvordan det var for meg å søke høyere utdanning!

Lærerstudent i korona-tider

Da er vi inne i tredje uke med stengte bygg og studiesteder. Men hvordan går det med lærerne og lærerstudentene? Jo, det skal jeg prøve å gi dere et innblikk i. 

Framtidens meg og min drømmejobb!

Hva er min drømmejobb? Hva kjennetegner framtidens lærere? Eller rett og slett, hvordan er jeg som lærer når jeg forhåpentligvis går ut i jobb om tre år. Dette skal jeg prøve å svare på i dette innlegget.

Hvilken lærerutdanning skal man velge?

Det er mange valgmuligheter om du ønsker å utdanne deg til lærer ved studiested Hamar. Trine retter oppmerksomheten mot masterutdanningene, og svarer på de vanligste spørsmålene for å hjelpe deg med studievalget. 

Hvilken type lærer skal jeg bli?

Det finnes mange forskjellige typer lærerutdanninger – barnehagelærer, grunnskolelærer og lektor. Men hva er forskjellen på dem, og hvordan bestemmer man seg for hva man skal velge?