Language: NOR | ENG

Blogginnlegg

Hva om arbeidshverdagen blir for tøff?

Som barnevernstudent bekymrer jeg meg tidvis for om jeg er i stand til å takle det som venter etter fullførte studier. Vil jeg klare å håndtere den fremtidige arbeidshverdagen? Praksisen til høsten blir et viktig hjelpemiddel på veien. 

Tips til deg som har kommet i gang med bacheloroppgaven

Jeg er en av mange som i disse dager skriver bacheloroppgave. Å komme i gang er som regel litt krevende, men hvordan går det etterpå? Her skal jeg prøve å hjelpe deg som skriver med noen tips for å holde motivasjonen oppe!

Seks tips til deg som skal skrive bacheloroppgave

Denne våren skriver jeg den avsluttende oppgaven på studiet mitt, nemlig bacheloroppgaven. Det er mye stress relatert til bachelorskriving, og jeg håper at disse tipsene kan hjelpe deg litt på vei. 

Siste innspurt som eiendomsmeglerstudent

Det siste semesteret er endelig i gang, og jeg teller ned dagene til jeg kan begynne å jobbe som eiendomsmeglerfullmektig. I årets første innlegg forteller jeg mine planer for semesteret, og hvordan covid-19 har påvirket min praksisperiode.

Idéutvikling med restriksjoner

Etter at all fysisk undervisning ble lagt om til digitale plattformer har det nå vært enda litt mer annerledes å være student enn i høst. Det er ingen undervisning på TV-skolen, noe som er utfordrende når vi skal lage TV.

Min vei til høyere utdanning

Søknadsfristen for høyere utdanning går ut om kort tid. Men hvordan opplevde jeg søknadsprosessen? I dette innlegget kan du lese om mine erfaringer, og hvordan jeg fikk fryst studieplassen min i et år før jeg startet på barnevern.  

Dette lurer folk på om eiendomsmegling

Hvordan er jobbmulighetene etter endt utdanning? Er matten vanskelig? Skal jeg velge praksis eller bacheloroppgave? Dette er noen av de vanligste spørsmålene jeg får om det å studere eiendomsmegling. I dette innlegget gir jeg deg svarene på disse og flere andre spørsmål. 

Ut i praksis!

Hva skal man gjøre etter fullført utdanning? Et av alternativene kan være å ta en praksisperiode i utlandet, noe Mathilde nå vurderer. 

Barnevern eller sosialt arbeid?

Forskjellen mellom på barnevern og sosialt arbeid kan være vanskelig å forstå. Jeg hører ofte om dem som står mellom å skulle begynne på det ene eller det andre. I dette innlegget skal jeg prøve å gjøre valget litt enklere, ved å se på forskjeller og ulikheter mellom de to studieretningene.